Video: Blomkålssalat
BlomkålssalatKøkken:
Ingredienser:
Dansk
12
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
0 minutter
Antal personer:
Salat
-
1 stk Blomkål
-
1.2 glas Artiskokhjerte
-
1 stk Gul peberfrugt
-
250 gram Cherrytomat
-
1 stk Rødløg
-
1 Frisk persille
Dressing
-
4 spsk Olivenolie
-
2 spsk Citronsaft
-
1 spsk Honning
-
2 tsk Dijonsennep
-
1.2 tsk Flagesalt
-
1.2 tsk Peber
Blomkålssalat
Vask blomkål og skær stokken væk.
Hak blomkålen i helt små stykker med en kniv - har du en foodprocessor, så er det oplagt at bruge den i stedet.
Pil og hak et lille rødløg fint.
Hak persille fint.
Skær artiskokhjerterne ud i mindre stykker (dem på glas er helt ok at bruge til opskriften).
Skær tomater og peberfrugt ud i små tern.
Kom blomkålsrisene, grøntsager og persille over i en stor salatskål og bland.
Vinaigrette
Kom alle ingredienser til vinaigretten i en skål og rør rundt.
Smag til.
Hæld vinaigretten over blomkålssalaten, bland og servér - velbekomme.
Skønne sommeretter
Blomkålssalt kan spises sammen rigtig mange forskellige slags retter, men vi kan især anbefale grillede spareribs, kylling i stegeso eller frikadeller. Da blomkål kan fås året rundt, så kan du nemt tilpasse indholdet til din salat, så den er mere sommer- eller efterårsvenlig.
Mere fyld
Du kan nærmest komme alle slags grøntsager i din blomkålssalt, og du kan også sagtens lave andre dressinger, hvis du ikke er så vild med vinaigrette. Derudover kan du også eksperimentere med at komme fx blåbær i din salat. Pointen er, at du nemt kan prøve dig frem i forhold til ingredienser, så du lave varierede versioner af retten.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Cremet chilisauce
Hak chilien og svits den i smør i en gryde. Tilsæt tomatpure og oksebouillonterningen oplø...
Fars i parmaskinke
Ælt kødet med æg, løg, salt, peber, allehånde og mosede eller finthakkede ansjoser. Form...
Franskbrød
Sådan laver du franskbrød Udrør gæren med ½ dl vand. Smelt fedtstoffet, hæld den kolde mæl...