Video: Kylling i stegeso
Kylling i stegesoKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
12
Tilberedningstid
2 timer 0 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
1 stk hel kylling
-
1 stk Fennikel
-
1.5 stk Løg
-
0 Citron
-
2 dl Fløde 13%
-
1 dl Hvidvin
-
0 Frisk estragon
-
1 pakke Bacon i tern
-
0 Salt
-
0 Peber
-
0 Smør
-
0 Olie
Kylling i stegeso af ler
Denne opskrift på kylling i stegeso skal som udgangspunkt laves i en stegeso af ler. En stegeso af ler fungerer sådan, at man først lader stegesosdelene trække i vand i 30 min. Når kyllingen så skal steges, putter man stegesoen (med kyllingen i) ind i en kold ovn og tænder så for graderne. På den måde stiger graderne i stegesoen langsomt, og fordi stegesoen er mættet i vand, vil vandet langsomt fordampe og gøre kyllingen dejlig saftig.
Sådan laver du kylling i stegeso
Hæld vand i stegesoen og stegesoens låg - og lad begge dele trække i vandet i 30 min.
Placer smør og estragon ind under brystskinnet. Gnid herefter kyllingen med citronsaft og salt - resten af citronerne placeres inden i kyllingen.
Læg de øvrige ingredienser i bunden af stegesoen og læg kyllingen ovenpå. Sæt stegesoen i en kold ovn. Stil den på 200 grader. Efter 1 1/2 time løftes låget af og grillen tændes. Lad kyllingen brune i 10 min. Lad kyllingen trække i 10 min.
Stegesoens magi
En stegeso af ler tilbereder en fantastisk og gennemført kyllingeret. Når man steger en kylling i stegeso af den kvalitet, får man et udsøgt måltid. Kyllingekødet bliver mere saftigt og skindet bliver mere sprødt - især hvis du sørger for at give stegen 10 min til sidst uden låg, som skrevet ovenfor. Det er utrolig nemt og ser ud, som om man har været i gang hele dagen.
Tilbehør i stegesoen
Hvis du alligevel har planer om at servere grøntsager som tilbehør, så kan du med fordel smide dem med ned i stegesoen. Lav en bund af dine foretrukne grøntsager i stegesoen og læg herefter kyllingen ovenpå.
Er du helt vild med stegesoen, bør du prøve vores andre opskrifter i stegeso, fx en lækker lammekølle - citronmarineret i stegeso og engelsk mørbrad i stegeso.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Perlehøne fyldt med fars af vilde svampe samt ærtemos
Forvarm ovn på 220°C. Fars: Grofthakkede kyllingebryster, hakket skalotteløg, hvidløg,...
Rullesteg med svesker
Lad din slagter skære sværen af svinebrystet. Bred kødstykket ud så det senere kan foldes....
Kartoffelmos i ovn
Bagt Kartoffelmos Start med at tænde ovnen på 225 grader almindelig ovn.Skræl kartofl...