Video: Risnudler
RisnudlerKøkken:
Ingredienser:
Asiatisk
15
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
100 gram Risnudler
-
500 gram Kyllingekød
-
1 stk Broccoli
-
200 gram Champignon
-
50 gram Bønnespirer i bakke
-
50 gram Cashewnød
-
2 fed Hvidløg
-
1 spsk Brun farin
-
1 spsk Chiliolie
-
1 spsk Soy sauce
-
1.2 spsk Fiskesauce
-
1 stk Saft fra 1 lime
-
1 stk Æg
-
1 fingerspids Salt
-
1 knsp Peber
Sådan laver du risnudler
Start med at lægge risnudlerne i koldt vand i en skål i ca 10 minutter.
Skær et broccoli i små stokke og champignon i skiver.
Klargør bønnespirene.
Varm olien i en wok og tilsæt presset eller hakket hvidløgsfed.
Svits dem blot kort, så de ikke brænder på.
Tilsæt dernæst kyllingetern og sørg for at kyllingen bliver stegt på alle sider.
Pisk fiskesauce, farin, æg og saften fra en lime i en lille skål og tilsæt det derefter til wokken og rør godt rundt, således ægget tykner saucen.
Dernæst tilsættes broccoli, champignon og bønnespirene.
Tilsæt de opblødede nudler og læg eventuelt et låg på wokken så dampen får kogt nudlerne færdigt.
Det burde ikke tage mere end et par minutter når de har ligget i blød.
Hvis anden tilberedning er angivet på pakken, kan du selvfølgelig blot følge denne.
Rør det hele godt sammen, smag til med salt og peber og server i dybe tallerkener og drys med ristede cashewnødder eller peanuts.
Velbekomme!
Tips og serveringsforslag til dine risnudler
Vil du gerne tilføje flere grøntsager til din ret, så prøv eventuelt med gulerødder, grønne bønner, forårsløg, peberfrugt og drys for eksempel med friske krydderurter såsom koriander. Undlad helt kødet eller udskift med oksekød eller svinekød i strimler, eller rejer. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvordan du kan variere denne ret så du med garanti ikke bliver træt af den lige foreløbig.
Er du glad for det asiatiske køkken..?
Kan du godt lide asiatisk mad, så gå på opdagelse i vores mange opskrifter på asiatisk-inspireret retter her. Prøv for eksempel disse lækre sataygrillspyd og server dem som forret. Leder du efter flere wokretter, så giv dig i kast med en wokret med ingerfærrejer, sukkerærter og majs.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Hindbær med vanillecreme
Smag yletten til med sukker og vanillesukker. Lad husblasen ligge i koldt vand i 5 minutte...
Malaysisk gullasch
Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rødløg, hv...
Farserede æg med spinat
Kog æggene 5 -6 minutter, afkøl dem i koldt vand og pil dem.Lav farsen af kød, mel og rasp...