Video: Skinkeschnitzel
SkinkeschnitzelKøkken:
Ingredienser:
Andet
11
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
10 minutter
Antal personer:
-
4 stk Skinkeschnitzel
-
2 stk Æg
-
100 gram Hvedemel
-
100 gram Rasp
-
50 gram Smør
-
1 tsk Salt
-
1 knsp Friskkværnet peber
Tilbehør
-
4 stk Citronskiver til pynt
-
8 stk Ansjosfileter i olie
-
4 tsk Kapers
-
4 tsk Frisk peberrod
Skinkeschnitzler
På et spækbræt bankes skinkeschnitzlerne enten flade med en kødhammer, kagerulle eller med håndroden.
Dernæst paneres de på skift i mel, pisket æg og rasp - i denne rækkefølge.
Hvis du vil have en ekstra tyk panering kan du efter de 3 step, panere i æg og rasp en til gang.
For at paneringen bliver god kan du med fordel lade de panerede schnitzler hvile i små 15 minutter inden stegning.
Kom rigeligt med smør og evt. en smule olie på en pande og steg schnitzlerne i ca. 4 minutter på begge sider ved svag til middel varme.
Stegetiden afhænger af tykkelsen.
Hold øje med at paneringen ikke bliver for mørk eller brænder på.
Krydr gavmildt med salt og friskværnet peber.
Inden servering skal schnitzlerne selvfølgelig anrettes med en såkaldt ”dreng”.
Denne består i alt sin enkelhed af en skive citron, 1 tsk. kapers, 1 tsk. friskrevet peberrod og 1-2 stk. ansjos eller benfri sild pr. schnitzel.
Er du ikke fan af alle ingredienserne kan de naturligvis udelades, dog giver citronsaften schnitzlerne et dejligt frisk pift.
Server med lige præcis det tilbehør du har lyst til - velbekomme.
Hvor kommer schnitzlen egentlig fra ..?
Både wiener-, kalkun- og skinkeschnitzler er en klassisk hovedret og en favorit på middagsbordet blandt mange danskere på trods af dens tyske og østrigske afstamning. Faktisk er de så vilde med wienerschnitzlen i Østrig, at det anses som en af deres nationaleretter, og retten kan spores helt tilbage til det 19. århundrede. På et eller andet tidspunkt er retten i den mange afskygninger nået til Danmark, og det er vi selvfølgelig glade for.
Serveringsforslag til din skinkeschnitzel
For en helt traditionel tallerken kan du vælge at servere en simpel smørsauce og dertil brasede kartofler med blancerede ærter som tilbehør til din schnitzel. Alternativt kan du servere nogle lækre råstegte kartofler og udskifte den færdigkøbte bearnaisesauce med en hjemmelavet nem bearnaisesauce. Hvis du synes at retten bliver lidt for tung, kan du overveje at supplere det traditionelle tilbehør med en frisk agurkesalat med dild.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Burt Reynolds
Ryst ingredienserne godt sammen i en shaker. Si over i et collinsglas og server.
Farinsauce
Smelt smørret i en middelstor gryde. Tilsæt mel og salt og rør godt.Tilsæt farin og rør go...
osso buco - italiensk - uden fløde
Rengør og klargør grøntsagerSkær gulerødder og bladselleri i skiver. sauteres i olie (og s...