Video: Hjemmelavede hotdogs
Hjemmelavede hotdogsKøkken:
Ingredienser:
Andet
21
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
25 gram Gær
-
3 deciliter Mælk
-
50 gram Smør
-
2 spsk Sukker
-
0.5 tsk Salt
-
1 stk Æg
-
500 gram Hvedemel
-
1 stk Sammenpisket æg til pensling
-
0 Sesamfrø
Tilbehør
-
1.5 deciliter Sennepsfrø
-
1.5 deciliter Vand
-
0.5 spsk Gurkemeje
-
1 deciliter Æbleeddike
-
1 spsk Honning
-
1 tsk Havsalt
-
2 spsk Mørkt rørsukker
-
2 spsk Whiskey
-
4 stk Løg
-
4 spsk Hvedemel
-
4 deciliter Solsikkeolie
-
0 Flagesalt
Hotdogbrød
Du skal lægge ud med at lune mælken og smelte smørret.
Dette kan du gøre i den samme gryde eller skål, hvis du anvender mikroovn.
Derefter skal du køle mælk- og smørblandingen ned, så den er fingervarm.
Nu skal blandingen hældes i en skål, hvis du ikke allerede har den i en skål, hvorefter gæren smuldres ud i blandingen.
Nu skal sukker, salt og æg tilsættes under grundig omrøring.
Melet tilsættes herefter lidt ad gangen.
Det er en rigtig god idé at anvende en røremaskine til denne del af arbejdet.
Når melet er rørt ud, må dejen gerne være lidt klistret.
Dejen stilles til hævning i en time.
Dejen skal være tildækket, mens den hæver.
Når dejen er færdighævet, skal den hældes ud på et bord, hvor du har strøet lidt mel.
Nu skal dejen hurtigt æltes igennem og derefter deles i 10 lige store stykker.
Hver enkelt stykke dej skal gøres fladt og aflangt, hvorefter dejstykket rulles sammen til en pølse, der lukkes i enderne.
Når det gøres på den måde, bliver hotdogbrødene mere luftige.
Alle hotdogbrødene placeres nu på en bageplade beklædt med bagepapir, hvorefter de pensles med sammenpisket æg og får et lille drys af sesamfrø.
Hotdogbrødene skal bages i en forvarmet ovn ved 210 grader i ca. 10 minutter eller til de lyder hule, når man banker dem i bunden.
Klassisk sennep
Sennepsfrøene skal stødes i en morter eller males i en kaffekværn, du bruger til krydderier.
Lad de malede sennepsfrø trække med vand i 15 minutter, før gurkemeje, æbleeddike, honning, havsalt og rørsukker kommes i en gryde, hvor blandingens skal simre i ca. 15 minutter.
Herefter smages senneppen til med sukker og whisky.
Sprøde løg
Løgene skal skæres i meget tynde skiver, hvis du har et mandolinjern, så brug det.
Derefter vendes skiverne i mel.
Olien skal herefter varmes op.
Den er varm nok, når det syder omkring et stykke løg.
Løgene skal friteres til de er gyldne og sprøde.
Du må ikke komme for mange løg i olien af gangen.
Når løgene er færdige, tager du dem op af olien med en hulske og lægger dem på fedtsugende papir og drysser dem med salt.
Dine hjemmelavede hotdogs er nu klar til at blive samlet og serveret - velbekomme!
Tips til servering
Du kan servere dine hotdogs med hjemmelavet agurkesalat og ketchup.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bagte rabarber med rørsukker og lakrids
Bagte rabarber med rørsukker og lakridsSkær rabarberne i mindre stykker og kom dem i et br...
Ananas med mynte
Ananas med mynteHalver ananassen og skær skrællen fra. Herefter skæres ananaskødet i mindr...
Fiskechowder
Skær fiskekødet og bacon i strimler.I en stor gryde over moderat varme steges baconstrimle...