Video: Langtidsstegt kylling
Langtidsstegt kyllingKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
3 timer 15 minutter
Antal personer:
-
1.5 kg hel kylling
-
4 kvist Frisk rosmarin
-
1 tsk Tørret rosmarin
-
4 fed Hvidløg
-
1 stk Citron
-
1 spsk Olivenolie
-
2 Vand
-
1 stk Hønsebouillon
-
1 tsk Salt
-
1 knsp Friskkværnet peber
Sådan laver du langtidsstegt kylling
Start med at tænde ovnen på 120 grader varmluft.
Den hele kylling skylles og duppes tør med køkkenrulle.
Salt den derefter grundigt indvendigt.
Hvidløgsfedede pilles og knuses med en køkkenkniv og kommes sammen med kviste af rosmarin ind i kyllingen.
Læg herefter kyllingen i et ildfast fad eller i en stegeso.
Hæld lidt vand i bunden af fadet og smid en boullionterning ved - dette giver mere smag og sikrer at kyllingen forbliver saftig.
Skær en citron i skiver og pres saften over kyllingen, hvorefter du lægger citronhalvdelene ned ved siden af kyllingen.
Pensl kyllingen med lidt olivenolie eller blødt smør, alt efter hvad du foretrækker.
Krydr den godt med en lille smule tørret rosmarin og noget godt salt og friskkværnet peber.
Hvis du bruger en stegeso skal du blot lægge låget på og stille kyllingen ind i den forvarmede ovn.
Alternativt så dæk kyllingen med stanniol i det ildfaste fad og lad den stege i tre timer.
Efter kyllingen har hygget sig i ovnen i tre timers tid er det tid til at fjerne stanniolen eller låget.
Skru nu ovnen op på 250 grader, evt. grillfunktion.
Dette sikrer at skindet på kyllingen bliver dejligt sprødt skind.
Hold dog løbende øje med kyllingen således skindet ikke bliver for mørkt eller brændt.
Når du er tilfreds med farven på skindet, så tag den ud af ovnen og lad den hvile på et stort skærebræt i 10-15 minutter inden udskæring og servering.
Velbekomme!
Tips til din langtidsstegte kylling
Langtidsstegning af kød sikrer at det forbliver mørt og saftigt og ikke udtørrer i ovnen. Især kylling og andet fjerkræ har en tendens til hurtigt at blive lidt tørt og smagløst, så derfor er langtidsstegning en god ide. Hvis du gerne vil sikre dig at kyllingen har fået nok kan du altid bruge et stegetermometer til at tjekke kernetemperaturen. Hvis kyllingen har en kernetemperatur på omkring 75 grader betyder det at den er klar til servering.
Ideer til lækkert tilbehør...
Til din langtidsstegte kylling kan du servere nogle lækre råstegte kartofler der har et sprødt ydre og en dejlig blød midte. Hvad med også at binde retten sammen med en frisk grøn salat eller en hjemmelavet sauce? Mens kyllingen hygger sig i ovnen kan du eksperimentere med at lave en ægte bearnaisesauce. Dette vil uden tvivl imponere dine middagsgæster!
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Asiatisk chilisauce
Bland alle engredienserne i en lille gryde og bring det i kog. Skru ned for varmen og lad...
Grillede peberfrugter med persille og hvidløg
Sådan laver du grillede peberfrugter med persille og hvidløgLæg peberfrugterne med skindsi...
Bønnesalat med persille
Bønnesalat med persilleLæg bønner i blød.De skal ligge natten over (eller mindst i 8 timer...