Video: Glutenfri brød
Glutenfri brødKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
500 gram Glutenfri mel
-
3.1 Lunkent vand
-
50 gram Gær
-
1 Olie
-
1 spsk Sirup
-
1 tsk Salt
-
2 spsk Blandede frø
Glutenfri brød
Smuldr gæren med fingrene i en skål og tilsæt lunkent vand.
Rør rundt til gæren er helt opløst.
Tilsæt dernæst olie (neutral) og salt og bland det hele godt sammen.
Tilføj glutenfri mel lidt af gangen og gem en lille smule af melmixen til at komme på bordet, hvis du skal ælte brødet med hænderne.
Alternativet kan dejen æltes i en røremaskine i mindst 5 minutter.
Når dejen er klar, kan den hældes i en bageform eller formes til et stort brød.
Husk at smøre bageformen grundigt enten med smør eller olie.
Lad brødet hæve et lunt sted i mindst 30 minutter tildækket – fx under et viskestykke.
Tænd i mellemtiden ovnen på 200 grader, så den er klar til, når brødet skal ind.
Inden brødet er klar til at blive bagt, kan du duppe det med lidt olie.
Drys gerne lidt frø (fx chia) eller kerner (solsikke) på.
Bag brødet på nederste rille i ovnen i ca. 30-35 min.
Tips til dit glutenfrie brød
Hvis du kun bruger 25 gram gær skal dejen stå og hæve i mindst 60 minutter i stuetemperatur. Dette sikrer, at gæren har tid nok til at virke og sikrer desuden, at der ingen bismag af gær vil være. Du kan også eksperimentere med at bruge dejen til mindre madboller, så du kan have hjemmelavede boller med i madpakken. Hvis du vælger at bruge dejen til at lave boller, vil det være en god ide at lade dem efterhæve i yderligere 30 minutter, efter du har delt dejen i mindre dele.
Serveringsforslag til dit brød
Du kan også nyde brødet med smør eller servere det som tilbehør til alverdens slags retter såsom en lækker lasagne med mornaysauce. Hvis du har rester tilbage, kan du kaste dig ud i en hjemmelavet æggesalat og servere denne på dit glutenfrie brød.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Amagerkoteletter
Krydr koteletterne med salt og brun dem hurtigt på en varm pande. Pil løgene, skær dem i t...
Laks i pernod
Læg skiver af laks i en form eller bradepande. Drys sukker, citronsaft, salt, peber, olie...
Bechamel sauce
Steg det hakkede løg i smør til det bliver blødt. Rør melet i og lad det stege i yderliger...