Video: Flæskesvær
FlæskesværKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Snack
4
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
50 minutter
Antal personer:
-
1 stk Svinekam med svær
-
0 Hele peberkorn
-
0 Groft salt
-
2 stk Laurbærblad
Sådan laver du flæskesvær
Frigør sværen fra svinekammen.
Skær sværen i strimler i en tykkelse på ca. 1 cm.
Bring rigeligt vand i kog i en gryde. Tilsæt salt, peberkorn og laurbærblade.
Kom strimlerne i, og lad dem koge i ca. 20 minutter.
Hæld derefter vandet fra, og dup strimlerne tørre.
Gnub strimlerne i groft salt.
Læg dem på et stykke bagepapir på en bradepande.
Kom strimlerne i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 30 minutter.
Hold øje med sværene, og vend dem undervejs. Hæld desuden overskydende fedt fra.
Efter en halv times tid er sværene sprøde og klar til at blive spist.
God appetit.
Flæskesvær
Flæskesvær er en vidunderlig spise. Med sit sprøde knæk og sin lækre salte smag egner flæskesvær sig godt som snack til en fyraftensøl eller som en god overraskelse på madpakken. I denne opskrift foreslår vi at købe en hel svinekam, da man så kan bruge kødet som pålæg. Alternativt kan man godt købe rå svær hos slagteren, hvis man ikke man vil købe en hel svinekam.
Lyst til flere gode snacks?
På Opskrifter.dk har vi mange gode opskrifter på snacks, du kan kaste dig over. Prøv fx at lave æblechips eller de lækre grønkålschips.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Rusty Nail
Hæld whiskey og Drambuie whiskey i et gammeldags glas næsten fyldt med isterninger. Rør go...
Ristede brødtern
Daggammelt brød skæres i tern. Lægges på bagepapir og ristes i ovnen ved 175 grader i ca....
Asiatisk nudelsalat m. oksekød
Rist jordnødder på en tør pande og stil til side. Kog nudlerne efter anvisningen på pak...