Video: Flæskesvær
FlæskesværKøkken:
Ingredienser:
Dansk
4
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
50 minutter
Antal personer:
-
1 stk Svinekam med svær
-
0 Hele peberkorn
-
0 Groft salt
-
2 stk Laurbærblad
Sådan laver du flæskesvær
Frigør sværen fra svinekammen.
Skær sværen i strimler i en tykkelse på ca. 1 cm.
Bring rigeligt vand i kog i en gryde. Tilsæt salt, peberkorn og laurbærblade.
Kom strimlerne i, og lad dem koge i ca. 20 minutter.
Hæld derefter vandet fra, og dup strimlerne tørre.
Gnub strimlerne i groft salt.
Læg dem på et stykke bagepapir på en bradepande.
Kom strimlerne i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 30 minutter.
Hold øje med sværene, og vend dem undervejs. Hæld desuden overskydende fedt fra.
Efter en halv times tid er sværene sprøde og klar til at blive spist.
God appetit.
Flæskesvær
Flæskesvær er en vidunderlig spise. Med sit sprøde knæk og sin lækre salte smag egner flæskesvær sig godt som snack til en fyraftensøl eller som en god overraskelse på madpakken. I denne opskrift foreslår vi at købe en hel svinekam, da man så kan bruge kødet som pålæg. Alternativt kan man godt købe rå svær hos slagteren, hvis man ikke man vil købe en hel svinekam.
Lyst til flere gode snacks?
På Opskrifter.dk har vi mange gode opskrifter på snacks, du kan kaste dig over. Prøv fx at lave æblechips eller de lækre grønkålschips.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Smoothie med banan og bær
Blend alle ingredienserne sammen i omkring 30-45 sekunder, alt efter om bærrene er frosne...
Middelhavssild med soltørrede tomater
Skær sildefileterne i 3 cm stykker og anret dem på et fad. Lav en tomatsalsa ved at hakke...
Grøntsagsdip med karry
Hak agurk og forårsløg. Bland alle ingredienserne sammen. Lad dippen stå i køleskab natten...