Video: Citronmarineret lammekølle i stegeso
Citronmarineret lammekølle i stegesoKøkken:
Ingredienser:
Græsk
9
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
4 timer 40 minutter
Antal personer:
-
1 stk Lammekølle
-
1 stk Citron
-
1 stk Lime
-
1 deciliter Hvidvin
-
6 stk Hvidløg
-
2 stk Løg
-
1 stk Porre
-
2.3 stk Gulerod
-
0.5 deciliter Olivenolie
Citronmarineret lammekølle
Stik lammekøllen med halve hvidløgsfed.
Marinaden
Hæld hvidvin og olivenolie i en skål sammen med revet citronskal, citron og limesaft.
Tilsæt herefter peber, rosmarin, merian og mynte og rør rundt.
Læg køllen i en frysepose og hæld marinade ved og luk posen.
Masser marinaden godt ind i kødet og læg lammekøllen køligt til næste dag.
Skær løg, porre og gulerødder i passende stykker og fordel dem i bunden af stegesoen.
Læg lammekøllen oven på grøntsagerne og hæld marinaden ved sammen med salt.
Sæt låg på stegesoen og stil den ind i ovnen.
Tænd ovnen på 135 grader og steg i ca. 4 timer.
Tag køllen op (forsigtigt, den er mør), og pak den ind i staniol.
Lad den hvile i ca. 15-20 min.
Si stegeskyen og server den til lammekøllen.
Tips: Varier grønsagerne i soen efter eget valg.
Fx knoldselleri, persillerødder, broccoli el. andet.
Enjoy!
Skal citroner spille hovedrollen i aftenens festmenu?
Så lad evt. forretten være en krydret reje- citrongræssuppe.
Desserten kan være citronfromage, der - her i 2020'erne - spås en voldsom kraftig renæssance.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Pierogi - Polske dumplings
5 first ingredients are for mashed potato filling, the other five for a dough. Mashed po...
Æblemåner
Hak de tørrede æbler og lad dem ligge i æblejuice i 10 min. Forvarm ovnen til 175°C....
Pasta med laks og rejer
Pasta med laks og rejerSkalotteløgene pilles og skæres i tern. Laksefileten skæres også i...