Video: Fondant
FondantKøkken:
Ingredienser:
Andet
5
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
15 stk Skumfiduser
-
2 spsk Citronsaft
-
1 spsk Solsikkeolie
-
380 gram Flormelis
-
5 gram Maizena
Fondant
Gør et vandbad klar.
Hæld en spsk. olie i gryden.
Tilsæt citronsaft. Dette tilfører noget syre, til den ellers meget søde fondant.
Put skumfiduser i.
Omrør skumfiduserne og de øvrige ingredienser i 5-10 minutter, til der er opnået en helt ensformig og glat masse.
Massen må endelig ikke komme op og koge eller boble.
Bland massen sammen med flormelis i en skål, inden den kommes på et rengjort bord.
Ælt massen færdig på bordet med lidt maizena.
Brug endelig ikke mere flormelis end foreskrevet, da dette kan gøre fondanten for tør, og få den til at revne ved brug.
Når din fondant har fået en tyggegummi-agtig konsistens, puttes den i en pose, og lægges i køleskab.
Fondant er et billigt alternativ til marcipan, og er nemt at arbejde med. Det bruges til at betrække kager med, f.eks. chokoladekage eller lagkage.
Tips
Nå man laver fondant er det vigtigt at man bruger en måleske som svarer til en spsk., så man er sikker på at tingene stemmer helt overens.
Tør dit bord af med et hvidt viskestykke, når du skal rulle din fondant ud. Hvis man bruger et farvet viskestykke, kan der komme små stykker farve på bordet, som kan ses i den sarte fondant.
Hvis din fondant skal bruges med det samme, eller dagen efter, kan den bare opbevares i en pose ved stuetemperatur.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kanelbrød
Sådan laver du KanelbrødLun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt derefter det smeltede smør...
Karrycremesuppe
OBS! Hvis du laver retten som hovedret så fordobbel opskriften op.Pil de rå rejer, lad hal...
Fillipinske kødboller
Bland svine- og oksekød, salt, peber, og æg grundigt og form denne fars til kødboller. Var...