Video: Cheesecake med tvist af lime
Cheesecake med tvist af limeKøkken:
Ingredienser:
Andet
10
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
250 gram Digestive kiks
-
125 gram Smør
-
1 tsk Stødt kanel
-
3 stk Husblas
-
400 gram Naturel smøreost
-
100 gram Flormelis
-
2 tsk
-
2.5 deciliter Piskefløde 38%
-
0.75 glas Ribsgele
-
400 gram Friske hindbær
Sådan laver du kiksebunden:
Tænd ovnen på 175°.
Læg kiksene i en frysepose, og knus dem ved at banke på posen med en grydeske eller med en knyttet hånd.
Du kan også bruge en blender.
Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med de knuste kiks.
Tryk kiksemassen ud i bunden af springformen.
Sørg for, at overfladen og især kanten er pænt lige.
Bag kiksebunden i ovnen i 10 minutter.
Lad den køle helt af i formen.
Sådan laver du flødeostecremen:
Læg husblassen i en stor skål koldt vand i 10 minutter.
Pisk flødeost, flormelis og fintrevet limeskal sammen i en stor skål.
Pisk fløden til blødt flødeskum i en anden skål.
Læg den udblødte husblas i en lille gryde med det vand, som hænger ved.
Smelt husblassen over vandbad eller ved meget svag varme direkte på komfuret, uden at det bobler eller koger.
Rør 4-5 spsk. flødeskum sammen med den smeltede husblas, brug fx en dejskraber.
Vend resten af flødeskummet sammen med flødeostecremen.
Vend til sidst husblas-fløde-blandingen hurtigt sammen med flødeostecremen.
Fordel cremen oven på kiksebunden i springformen, og vip springformen lidt i forskellige retninger, så overfladen bliver glat.
Stil cheesecaken i køleskabet i ca. 2 timer, så flødeostecremen stivner.
Smelt ribsgeleen i en gryde ved svag varme.
Den skal bare være smeltet, ikke brandvarm.
Hæld den smeltede ribsgelé ud på den stivnede cheesecake, og drej med det samme springformen rundt med hænderne, så den varme gelé fordeles jævnt ud over hele overfladen.
Sæt hurtigt hindbærrene tæt sammen i den varme gelé, inden den når at stivne helt.
Tip! Den friske cheesecake er klar til at blive serveret, så snart geleen er stivnet.
Skal kagen først serveres senere, skal den opbevares i køleskabet.
Kan med fordel laves dagen inden.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Sukkerdruer
Dyp små klaser af grønne eller røde vindruer i en skål med koldt vand og strø med sukker....
Makrelmoussé
Mos makrellen med tomatvæden fra dåse + saft af ½ citron.Karpers og basilikum kommes i. Rø...
Hel grillet rødfisk
Rens fiskene for skæl og indvolde. Pas på piggene, der findes på finner og gælleklapper. F...