Video: Gratin af kartofler og årstidens svampe
Gratin af kartofler og årstidens svampeKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
1 timer 15 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
6 spsk Smør
-
350 Årstidens svampe
-
1.5 kg Kartofler
-
1.5 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Peber
-
5 deciliter Piskefløde 38%
-
5 stk Forårsløg
-
2 stk Radicchiosalat
-
1 deciliter Frisk purløg
-
2 spsk Citronsaft
Forvarm ovnen til 190°C.
Smelt smørret i en stor gryde over middelhøj varme.
Tilsæt skiveskårne svampe og svits dem, til de er brunede og bløde, ca. 5 min.
Smør et ovnfast fad.
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver.
Arrangér to lag kartoffelskiver i fadet, derpå 1/3 af svampene og lidt salt og peber.
Lav yderligere to tilsvarende lag.
Hæld fløden over retten og bag den tildækket med folie i ovnen i 45 min.
Tilbered imens salaten: Skær forårsløg i tynde skiver, hak radicchio salat og purløg og bland det hele med lidt citronsaft.
Tag folien af retten og bag yderligere 20 min., til gratinen er brunet.
Lad den stå 10 min. før servering.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Æblegrød
Sådan laver du æblegrødVask og skræl æblerne. Skær æblerne ud, som du vil, men smid kerneh...
Kanel- og orangescones
Blødgør smørret og vej de andre ingredienser af. Rør det hele langsomt sammen med en dejar...
Mandelbudding
Husblas lægges i koldt vand i 5 min. 1/4 l mælk og 1/4 l fløde koges med vanilje. Æggeblom...