Video: Jul - And - langtidsstegt
Jul - And - langtidsstegtKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
5
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
6 timer 30 minutter
Antal personer:
-
1 stk hel and
-
1.2 tsk Havsalt
-
1.2 tsk Peber
-
5 stk Æbler
-
50 gram Sveske
Rens anden, gnid den ind og udvendig med salt og peber. Fyld anden med æblebåde og svesker. Luk hullet ved fyldningen med en kødnål. Indstil din ovn til 130°C. Læg en rist over bradepanden. Læg den klargjorte and med brystsiden nedad på risten i bradepanden. Hæld ca. en liter vand i bradepanden. Sæt den i ovnen. Lad den stege sådan i ca. 4 timer. Vend anden og lad den stege videre med brystsiden opad i 1 3/4 til 2 timer mere. I alt ca. 6 timer. Lav eventuelt sovs af skyen fra bradepanden. Stegning - dagen før Du steger anden som du plejer. Lad den færdigstegte and afkøle. Skær bryststykker, vinger, under- og overlår fra skroget og læg det i et ovnfast fad smurt med andefedt. Andens rygstykker lægges i små bunker i det ovnfaste fad og dækkes med overskydende skind, som forhindre at kødet udtørrer ved genopvarmningen. Læg fyldet i en bunke ved siden af kødet. Dæk fadet med folie og sæt det i køleskabet til næste dag. Husk også at gemme andefedtet. Genopvarmning i almindelig ovn: Forvarm ovnen til 180 grader C. alm. ovn. Sæt det foliedækkede fad ind midt i ovnen. Steg i 20 minutter. Tag kødet ud af ovnen og skru op på 250 grader C. alm. ovn. Pensl kødet med andefedt. Læg nu kun folie over fyldet. Sæt fadet midt i den varme ovn i 10 minutter til kødet er gennemvarmt og skindet sprødt. Ved genopvarmning skal anden have så kort tid som muligt i den varme ovn for at bevare saft og smag. Derfor er ovnen nødt til at være forvarmet.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Dressing med blåskimmelost og purløg
Blend kærnemælk, mayonnaise, citronsaft, Worcestershiresauce, presset hvidløg og salt i en...
Smelt-i-munden tærte
Vend kondenseret mælk, citronsaft, kokosmel, hakkede nødder og knust ananas (eksl. saft) s...
Chokoladekage med creme og glasur
Forvarm ovnen til 175°C. Smør to cirkelrunde forme. Bland alle de tørre ingredienser i...