Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Italiensk
Hovedret
0 minutter
0 minutter
20
Fremgangsmåde:
Kødet klippes i kanten, så kanterne ikke trækker sig ved stegningen. Kødstykkerne krydres med salt og peber, brunes på en pande og lægges i en gryde. De snittede løg og gulerødder svitses på en pande og tilsættes kødet, sammen med de øvrige ingredienser. Lad retten småsimrer i 2½ til 3½ timer. Kødet skal kunne pilles fra benet med en gaffel.
Kødet fiskes op med en hulsi og lægges over i et serveringsfad. Sovsen smages til med fløde og vin og jævnes. Sovsen hældes igen over kødet.
Kartoflerne skrælles og koges. Vandet hældes fra og kartoflerne dampes godt. Herefter moses kartoflerne i kogende mælk og piskes sammen med margarine, salt og peber.
Antal personer: 6
1500 gram Okseskank
2 spsk Margarine
1 tsk Køkkensalt
1 tsk Peber
2 tsk Paprika
2 tsk Løg
3 stk Gulerod
2 stk Hvidløgs fed
5 deciliter Oksebouillon
1 dåse Tomat
3 stk Laurbærblad
2 deciliter Rødvin
2 deciliter Piskefløde 38%
70 gram Tomatpure
2 spsk Jævning
1 kg Kartofler
2 deciliter Sødmælk
1 spsk Usaltet smør
1 stk Køkkensalt
1 tsk Peber