Osso buco med kartoffelmos

16/01-2021

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Italiensk

Hovedret

0 minutter

0 minutter

20



Fremgangsmåde:

Kødet klippes i kanten, så kanterne ikke trækker sig ved stegningen. Kødstykkerne krydres med salt og peber, brunes på en pande og lægges i en gryde. De snittede løg og gulerødder svitses på en pande og tilsættes kødet, sammen med de øvrige ingredienser. Lad retten småsimrer i 2½ til 3½ timer. Kødet skal kunne pilles fra benet med en gaffel.

Kødet fiskes op med en hulsi og lægges over i et serveringsfad. Sovsen smages til med fløde og vin og jævnes. Sovsen hældes igen over kødet.

Kartoflerne skrælles og koges. Vandet hældes fra og kartoflerne dampes godt. Herefter moses kartoflerne i kogende mælk og piskes sammen med margarine, salt og peber.



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 6

1500 gram Okseskank

2 spsk Margarine

1 tsk Køkkensalt

1 tsk Peber

2 tsk Paprika

2 tsk Løg

3 stk Gulerod

2 stk Hvidløgs fed

5 deciliter Oksebouillon

1 dåse Tomat

3 stk Laurbærblad

2 deciliter Rødvin

2 deciliter Piskefløde 38%

70 gram Tomatpure

2 spsk Jævning

1 kg Kartofler

2 deciliter Sødmælk

1 spsk Usaltet smør

1 stk Køkkensalt

1 tsk Peber

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g