Video: Sorte gryde
Sorte grydeKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
11
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
2 timer 0 minutter
Antal personer:
-
1 kg Mellemskært oksekød
-
1 gram Smør
-
2 spsk Olivenolie
-
0.5 kg Løg
-
2 spsk Hvedemel
-
1 spsk Paprika
-
2 dl Oksebouillon
-
2.5 dl Piskefløde 38%
-
0.5 kg Flåede tomater
-
0.5 kg Champignon
-
200 gram Bacon i skiver
Sådan laver du sorte gryde
Skær kødet i strimler og brun det ad 2-3 gange i varmt fedtstof. Tag kødet op af gryden. Tilsæt evt. lidt mere olie. Pil løgene og skær dem i kvarte. Skær også bacon skiverne i mindre stykker og svits det hele let i fedtstoffet. Læg kødet tilbage i gryden og drys mel og paprika over. Rør til begge dele er opsuget. Hæld bouillon og piskefløde ved. Smag til med salt og peber. Flå tomaterne (overhæld dem med kogende vand så skallen løsner sig) og skær dem i kvarte. Læg halvdelen i gryden, dæk den med låg, og lad retten småsnurre til kødet er mørt, 1-1½ time. Rens champignoner og skær dem i kvarte. Læg dem og resten af tomaterne i gryden 5-8 min. før retten er færdig. Smag evt. retten til med mere paprika og salt. Server med løse ris eller kartoffelmos.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Chilipasta med mango
Chilipasta med mangoHak chili, rødløg og peber i grove tern, og snit hvidløget fint. Dy...
Rødkålssalat
Befri rødkålen for stokken og snit den fint.Skær æblerne i tynde skiver. Skær abrikoserne...
Broccolitærte med røget skinke
Margarinen smuldres i melet. Salt og kærnemælk tilsættes og dejen æltes sammen. Dejen st...