Video: Bøf Bourguignone
Bøf BourguignoneKøkken:
Ingredienser:
Fransk
21
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
1.25 kg Okseinderlår
-
5 deciliter Hvedemel
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Peber
-
100 gram Bacon i skiver
-
1 spsk Usaltet smør
-
1 spsk Olie
-
2 stk Løg
-
5 stk Skalotteløg
-
2 stk Porre
-
2 stk Gulerod
-
3 stk Hvidløgs fed
-
1 bdt Frisk persille
-
3 stk Timiankviste
-
3 stk Laurbærblad
-
0.75 liter Rødvin
-
1 deciliter Cognac
-
5 liter Oksebouillon
-
0.5 kg Champignon
-
1 tsk Usaltet smør
-
1 spsk Citronsaft
Skær kødet i 3 cm. store tern og skær bacon i små stykker.
Del de pillede løg, skær porrer og gulerødder i skiver.
Vend kødternene i salt- og peberblandet mel. Brun dem sammen med flæske- eller baconstykkerne i smør og olie i en gryde.
Brun kun et lille hold kød ad gangen, ellers daler bruningstemperaturen.
Tag kødet op af gryden og tilsæt løgene. Lad dem snurre i fedtstoffet til de får lidt farve.
Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt gulerødder og porrer samt de pillede, delte hvidløgsfed.
Tilsæt krydderurtebuket, rødvin, cognac og bouillon.
Læg låg på gryden og lad retten snurre en god halv time, dog afhængig af kødets mørhed.
Svits imens champignonerne i smørret i en anden gryde og dryp dem med citronsaft.
Fisk krydderurtebuketten op af gryden. Kom svampene i retten, varm igennem og smag til.
Tilbehør til den klassiske bøf Bourguignone er godt brød, men der kan også serveres løse ris til eller små kogte aspargeskartofler (gerne med skræl) som er ristet i lidt smør i ovn eller gryde.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Mandarinpandekager
Put melet i en skål. Bring vandet i kog og hæld det på én gang ned til melet. Rør rundt i...
Salat med appelsin og fennikel
Riv lidt skal fra en af appelsinerne og gem det. Fjern resten af skrællen fra appelsinerne...
Hjemmelavet blåbærmarmelade
BlåbærmarmeladeBland blåbær, 2/3 af vandet og citronsaft i en gryde. Varm op ved me...