Video: Indbagt mørbrad
Indbagt mørbradKøkken:
Ingredienser:
Dansk
26
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
250 gram Hvedemel
-
0.5 tsk Groft salt
-
1 tsk Bagepulver
-
150 gram Smør
-
0.5 Mælk
-
1 Svinemørbrad
-
25 gram Smør
-
0.5 tsk Groft salt
-
0 Friskkværnet peber
Tilbehør
-
500 gram Hakket svinekød 4-7%
-
2 spsk Hvedemel
-
1 Æg
-
1 tsk Revet muskatnød
-
1.5 tsk Groft salt
-
0 Friskkværnet peber
-
2 fed Knust hvidløg
-
1 Skalotteløg
-
1 Madlavningsfløde 8%
-
250 gram Hakkede champignon
Dressing
-
0 liter Creme fraiche 18%
-
1 tsk Groft salt
-
0 Friskkværnet peber
-
1 tsk Revet muskatnød
Pynt
-
0 Sammenpisket æg til pensling
-
0 Brøndkarse
Salat
-
450 gram Salat som tilbehør
Vinterhittet indbagt mørbrad
Indbagt mørbrad er en gammel klassiker fra det danske køkken. Det var en populær ret tilbage i 80'erne, og denne opskrift er oplagt at benytte, næste gang du får gæster. Hvem kan sige nej til en god mørbrad, saftig fars og butterdej?
Sådan laver du indbagt mørbrad med butterdej
Dej: Bland mel, salt og bagepulver. Skær 150 gram smør i små stykker og smuldr det i melet. Saml dejen hurtigt med mælk og læg den i køleskabet i mindst 1 time. Skær sener og hinder af mørbraden. Brun mørbraden på alle sider i 25 gram gyldent smør. Drys med salt og peber. Lad mørbraden køle af. Fars/tilbehør: Rør kødet med mel, æg, krydderier, løg og fløde. Bland champignoner i farsen. Rul dejen ud på bagepapir til en plade (ca. 30 x 40 cm). Læg halvdelen af farsen på midten af dejen. Læg mørbraden herpå og dæk den med resten af farsen. Luk enderne af dejen ind over farsen, herefter den ene langside og pensel den med æg i kanten. Læg derefter den anden side op. Læg den indpakkede mørbrad med sammenføjningen opad og løft den over på en bageplade. Pensl dejen med sammenpisket æg. Bag mørbraden midt i ovnen. Bagetid: 50-60 min. ved 200°. Dressing: Bland cremefraichen med muskat, salt, peber. Smag til. Server dressingen i en skål for sig til salaten.
Gør det nemt
Champignoner kan udelades i farsen. I stedet for ovennævnte dej kan man anvende færdigkøbt dybfrossen butterdej - vær opmærksom på, at mørbraden i så fald ikke er fryseegnet.
Den indbagte mørbrad kan sagtens tilberedes og stå på køl i køleskabet, indtil den skal bages. Så hvis du skal have gæster, kan du nemt forberede retten dagen inden og så bare bage den på dagen for besøget.
Tilbehør
Vi har foreslået en god salat som tilbehør. Men hvis du ønsker tilbehør til den indbagte mørbrad med lidt mere gods i, kan du også servere kartofler til. Prøv fx vores råstegte kartofler eller timiankartofler.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bøffelmozzarella med jordbær og rucola
Skyl og rens jordbærerne og rucolaen.Den mere krævende anretning: Er du frisk, så skær jor...
Broccoligratin med tomatsalat
Del broccolien i buketter og skær broccolistilkene i skiver. Damp begge dele i vand tilsat...
Ovnbagte rodfrugter med balsamico
Ovnbagte rodfrugter med balsamicoRodfrugterAlle grøntsager skæres i stave eller både, det...