Køkken:
Type:
Ingredienser:
Græsk
Hovedret
15
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
3 timer 30 minutter
Antal personer:
-
3 stk Hvidløg
-
2 spsk Olivenolie
-
1.5 tsk Oregano
-
0.5 tsk Havsalt
-
1 tsk Peber
-
400 gram Lammebov
-
2 stk Gul peberfrugt
-
1 stk Rødløg
-
16 stk Cherrytomat
-
4 stk Pitabrød
-
2 stk Agurk
-
1 knsp Køkkensalt
-
2 spsk Citronsaft
-
2 deciliter Yoghurt naturel
-
2 stk Hvidløg
Marinade: Pres hvidløget. Bland ingredienserne til marinaden og rør dem sammen.
Skær lammekød, peberfrugt, rødløg og tomater ud i tern til at sætte på grillspyd. Fordel disse jævnbyrdigt mellem et antal grillspyd (2 pr. person) og lad spydene marinere i et fad i mindst 3 timer.
Klargør en grill. Grill spydene i 6-8 min., vend dem undervejs (kan alternativt grilles i ovnen i 6 min. Brug da metalspyd).
Rist pitabrødene.
Sauce: Blend agurk og salt i en blender. Pres al væden ud af agurkepuréen og gem den (det er væden, der skal bruges i saucen). Pisk agurkesaft og citronsaft sammen med yoghurten. Pres hvidløg ned i saucen, rør rundt og smag til med salt og peber.
Servér spydene med pita og sauce.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Stegt sej
Varm lidt olivenolie på en pande og rist fisken 2 - 3 minutter på hver side. Krydr med s...
Sennepskanin med perleløg og hestebønner
Forvarm ovnen på 90°C. Børst kaninstykkerne med sennep og drys med friskhakket timian s...
Kalvebov med karry og rodfrugter
Karry og paprika svitses i lidt fedtstof og bov eller kamstegen brunes godt heri. Gulerød...