Video: Filonebrød
FilonebrødKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
6
Tilberedningstid
9 timer 30 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
10 gram Gær
-
3 deciliter Vand
-
400 gram Hvedemel
-
100 gram Durummel
-
10 gram Bordsalt
-
1 tsk Olivenolie
Filonebrød
Rør gæren ud i stuetempereret vand.
Tilsæt mel(hvede og durum) og salt.
Læg dejen i et rent fad, og penslet med olivenolie.
Dæk fadet med film, og lad dejen hæve i køleskab i 6-12 timer.
Læg dejen på et meldrysset bord og del den i to stykker, hvert stykke formes til et rektangel på ca.10x25 cm.
Enderne snos, så de bliver spidse.
Læg brødet på en bageplade, der er drysset med mel.
Rids brødene med tre skrå rids, før de pensles med olie, dækkes med film og efterhæve til dobbelt størrelse i 1 1/2- 2 timer ved stuetemperatur.
Tænd ovnen på 220 grader.
Sæt brødet ind når ovnen er varm.
Brug en forstøver og sprøjt brødet med vand 10 gange.
Dæmp varmen til 180 grader og bag brødet 30-40 min.
Bank på undersiden af brødet.
Hvis det lyder hult er de færdige.
Du har nu et dejligt luftigt filonebrød, til glæde for dine gæster.
Filonebrød smager dejligt friskbagt med smør, eller til italiensk mad, eller måske til en god æggekage.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Broccolisalat med bacon og pinjekerner
Broccolisalat med bacon og pinjekernerBroccoli deles i små buketter - stokken bruges ikke....
Omelet med svampe og løg
Bland æg, vand, salt og peber i en skål, pisk/rør ingredienserne sammen. Kan bruges mælk i...
Grillkylling med røget paprika
Gnid kyllingen indvendig og udvendig med salt. Skær citronerne i både og hak timianen grof...