Video: Farseret spidskål
Farseret spidskålKøkken:
Ingredienser:
Dansk
11
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
500 gram Hakket svinekød 8-12%
-
125 gram Hvedemel
-
200 gram Løg
-
2 stk Æg
-
2.5 deciliter Sødmælk
-
1 tsk Salt
-
1.2 tsk Peber
-
1 kg Spidskål
-
1 tsk Salt
-
1.2 tsk Peber
-
25 gram Smør
Farseret spidskål
Pil og hak løget fint.
Kom løgstykker, hakket svinekød, æg, mælk, salt og peber i en skål og rør rundt til en fars.
Fjern kålens stok og yderste grove blade.
Kålen deles i kvarte stykker, hvorefter de blancheres et par minutter i spildkogende vand.
De største blade af den blancherede kål tages fra.
Bladene bruges nu til at fore den smurte form med.
Kom halvdelen af farsen i bunden af formen, og læg så derefter halvadelen af kålen over farsen.
Krydr med lidt salt og peber.
Kom endnu et lag fars i formen.
Fold de sidste kålblade over og krydr til sidst igen med salt og peber.
Læg smørklatter på toppen og sæt fadet i ovnen i vandbad ved 200 grader (varmluftsovn) i ca. 45 minutter.
Så er din farseret spidskål klar til servering - velbekomme!
Serveringsforslag
Servér den farserede spidskål med nye kartofler og evt. smeltet smør.
Spørgsmål:
Hej Kok :o) Skal Farseret spidskål ikke være i små pakker som på foto'et? I opskriften lyder det som om at jeg skal lægge det i fad som lagsagne? Jeg satte opskriften til 8 personer. Jeg kan ikke se hvordan jeg kan skære stokken fra 2 gange (?) Måske du kan hjælpe med forståelsen? Jeg glæder mig til at prøve opskriften. Vh Tuss Steeford
Svar:
Du kan gøre begge dele, alt efter hvor meget tid du har, begge dele smager godt.
Mvh Tomas
Opskrifter.dk
05/07-2020 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
BBQ kylling med citron
Kyllingen renses.Marinade:Olivenolie blandes med karryketchup i passende størrelse skål.De...
Laks i pernod
Læg skiver af laks i en form eller bradepande. Drys sukker, citronsaft, salt, peber, olie...
Varm auberginesalat
Varm olien i panden.Tilsæt auberginer og lad det koge i 10 minutter indtil de er gyldne og...