Video: Laks med savoykål
Laks med savoykålKøkken:
Ingredienser:
Asiatisk
15
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
40 gram Smør
-
2 stk Skalotteløg
-
1 stk Savoykål
-
1 stk Hvidløg
-
1 spsk Rhinskvin
-
3 spsk Eddike
-
1 stk Laurbærblad
-
3 kvist Frisk timian
-
1 tsk Bordsalt
-
1 tsk Peber
-
1 deciliter Piskefløde 38%
-
1 kvist Frisk estragon
-
1 spsk Extra jomfru olivenolie
-
800 gram Laks
-
1 spsk Frisk kørvel
Tilbehør: Smelt smør ved medium varme i en stor pande og steg skalotteløg og savoykål til det begynder at blive blødt, ca. 4 min.
Tilsæt hvidløg, hvidvin, eddike, laurbærblade og timian samt salt og peber.
Lad det simre endnu 3 min. og tilsæt så fløden.
Kog det endnu 2 min. og tilsæt til sidst estragon.
I mellemtiden varmes olien op ved høj varme og laksefileterne steges 2 min. på den første side og 1 min. på den anden side.
Sluk for varmen og lad dem ligge i panden, mens du anretter kålen på tallerkener og til sidst lægger laksen ovenpå.
Pyntes med friskhakket kørvel og serveres straks.
Spørgsmål:
Hej! Jeg har på en lokal restaurant fået serveret en forret med kold eller varmrøget hel lakseside, på spinatbund og med kalveglace henover, dertil en meget cremet smøragtig sauce (gullig i farven). Alt var lunt også laksen. Håber virkelig du kan hjælpe!! Det var en mundfuld af himmerige :-) På forhånd tak! Kh. Helar
Svar:
Jeg kan desværre ikke hjælpe med den nøjagtige opskrift, men prøv lakseopskriften med kalveglace.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
28/12-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Omelet med basilikum
Pisk æg, salt og peber sammen. Hak tomater og forårsløg groft og skær mozzarellaen i tern...
Jordbærtærte
JordbærtærteTænd ovnen på 180 grader. Bland hvedemel og tempereret smør sammen. Pisk æg, s...
Vin-braiseret skinke med skalotteløg og gulerødder
Opvarm ovnen til 175°C.Anbring en bradepande over blussene på komfuret. Smelt 1/3 af smørr...