Video: Æblestang
ÆblestangKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
40 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
4 stk Butterdejsplader
-
4 stk Æbler
-
4 spsk Sukker
-
100 gram Marcipan
-
1 stk Æg
-
0 Kanel
Butterdejspladerne tøs op og rulles ud til ca. dobbelt størrelse.
Æblerne skrælles, skæres i skiver og lægges i en stribe midt på butterdejen.
Sukker strøs på æblerne, og marcipanen rives groft hen over æblerne.
(Sukker kan evt. undlades, hvis det er søde æbler eller konfektmarcipan).
Kan du lide kanel så strø også lidt kanel på æblerne.
Butterdejen samles om æblerne.
Der pensles med æg i sammenføjningen, så hænger dejen bedre sammen.
Skær gerne lidt riller på skrå i butterdejen.
Til sidst pensles æblestængerne med æg.
Butterdejsstangen bages ved 200°C midt i ovnen i 15-20 min.
Tages ud af ovnen når kagerne er lysebrune.
Stangen smager bedst, medens den er lun!
Stangen kan serveres som dessert med creme fraice og bær.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Creme brulée med abrikoser og hindbær
Flæk abrikoserne og læg dem i et ildfast fad. Drys med sukker, flæk vanillestangen og læg...
Indbagte kalkunschnitzler
Schnitzlerne steges gyldne på en en pande. De krydres med salt og peber.Butterdejspladerne...
Rob Roy
Rør ingredienserne med is. Si i et cocktail glas og servér.