Video: Bøf Wellington
Bøf WellingtonKøkken:
Ingredienser:
Andet
12
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
2 kg Oksemørbrad
-
400 gram Champignon
-
2.5 spsk Smør
-
800 gram Butterdej
-
2 stk Æggehvide
-
2 stk Æggeblomme
-
100 gram Skalotteløg
-
200 gram Parmaskinke
-
3 spsk Tomatpure
Sauce
-
0.5 deciliter Portvin
-
0.5 deciliter Oksebouillon
-
0 Maizena
Brun oksemørbraden godt og grundigt, og lad den derefter køle af.
Svits parmaskinke, løg og champignon.
Tilsæt tomatpure og lad det koge helt ind.
Smag til med salt og peber, og lad det køle af.
Ryst lidt mel ud på en jævn flade, og rul butterdejen ud i en rektangel ca. 50x30 cm. eller stor nok til at indeholde hele stegen.
Placer stegen i midten af butterdejen og kom skinke rundt om stegen.
Pensle gerne stegen først med lidt æggehvide og fold langsiderne op så stegen er lukket inde.
Pensl sammenføjningen med lidt æggehvide, fold derefter butterdejen op i enderne og pensl også der med lidt æg, så hele stegen er forseglet.
Pensl hele den indpakkede steg med pisket æg.
Hele arrangementet sættes i midten af den 200 C varme ovn i 30-45 minutter.
Skru temperaturen ned til 175 C og bag / steg videre i 5-10 minutter, eller indtil kød termometeret viser 58 C og dejen er færdigbagt.
Tag bradepanden ud, og lad det hele hvile i 15 minutter.
Hæld stegeskyen og 0,5 dl portvin i en saucegryde / pande, og reducer dette med 25 %.
Tilsæt fond / bouillon, smag til med salt og peber.
Jævn derefter saucen, og varm den igennem over moderat varme under omrøring, til den har den rette konsistens.
Løsn den indbagte filet fra bradepanden, og læg den over på et opvarmet fad.
Fileten skæres i 2 cm. tykke skiver.
Servér med hele bagte tomater og/eller grønne bønner, der lige har været på panden i et par minutter med olie, salt og peber, og smagt til med citron.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Flødelegeret porre- og kartoffelsuppe
Flødelegeret porre-kartoffelsuppeSkræl kartoflerne og skær dem i små tern. Læg dem i vand....
Dijonmørbrad
Skær mørbraden i medaljoner. Svits medaljonerne på en pande med varm olie, til de er brune...
Oksemørbrad på grill
Oksemørbrad på grillStart med at afpudse mørbraden. Bland alle ingredienser til marinaden,...