Video: Afrikansk honning brød
Afrikansk honning brødKøkken:
Ingredienser:
Andet
11
Tilberedningstid
3 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
1 stk Tørgær
-
1 stk Æg
-
11.25 deciliter Hvedemel
-
2.5 deciliter Sødmælk
-
1.25 deciliter Honning
-
0.6 deciliter Vand
-
6 spsk Usaltet smør
-
1 spsk Stødt koriander
-
1.5 tsk Køkkensalt
-
0.5 tsk Kanel
-
0.25 tsk Stødt nellike
HONNING BRØD, Honning Brød fra Etiopien:
I en lille flad skål, drys gæren i lunkent vand.
Lad blandingen stå i 2-3 minutter og derefter omrøres for at opløse gæren helt.
Sæt skålen i et varmt sted uden træk i cirka 5 minutter eller indtil gæren bobler op og blandingen næsten fordobles i volumen.
Bland æg, honning, koriander, kanel, nelliker og salt i en dyb skål.
Bland ingredienserne sammen med et piskeris eller skeen.
Tilsæt gærblandingen, mælk og 4 spsk af det smeltede smør.
Ælt indtil ingredienserne er godt blandet.
Rør mel, lidt ad gangen, så du kun bruger så meget som er nødvendigt for at lave en dej, der kan være samlet i en blød bold.
På en let melet overflade, ælt dejen ved at folde det ende til ende, og derefter trykke det ned og skubbe det frem flere gange med hælen af din hånd.
Gnid dine hænder med lidt smeltet smør hvis dejen klæber.
Fortsæt æltning i cirka 5 minutter eller indtil dejen er glat og elastisk.
Form dejen til en kugle og læg den i en stor, let skål, der er smurt med smør.
Læg et køkkenhåndklæde over skålen og sæt skålen et varmt sted uden træk i cirka 1 time eller indtil dejen stiger og fordobles.
Med en brødpensel, spredes det resterende smeltede smør jævnt over bunden og siderne af et 3-kvart soufflé skål.
Slå dejen ned med et enkelt næveslag, og derefter æltes den igen i 1-2 minutter.
Form dejen groft i en bold, og anbringe den i et smurt fad, tryk det ned i hjørnerne, så den dækker bunden af fadet helt.
Stil dejen tilbage (varmt og trækfrit) i cirka 1 time, eller indtil den er fordoblet eller er mindst lige så høj som fadet.
Forvarm ovnen op til 150 grader.
Bag brødet midt i ovnen i 50-60 minutter indtil toppen er sprøde og let gylden brun.
Vend honning brødet ud på et kagestativ til afkøling.
Servér mens den stadig er lidt varm eller lad den afkøle helt.
Traditionelt spises brødet smurt med smør og honning.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Butterdejs indbagt Kylling
Butterdejsindbagt kyllingKyllingefileterne brunes ca. 30-60 sekunder på hver side.Butterde...
Chiagrød med skyr
Chiagrød med skyr Start dagen inden du vil spise din chiagrød. Hæld chiagrød, mælk, s...
Kylling med rosmarin og citron
Skær citronen i tynde skiver og fjern kerner. Vask og tør rosmarinkviste. Rens og skyl kyl...