Video: Flødeostekage
FlødeostekageKøkken:
Ingredienser:
Dansk
14
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
150 gram Smør
-
8.16 stk Fuldkornskiks
-
4 stk Husblas
-
200 gram Naturel flødeost
-
2 stk Pasteuriseret æggeblomme
-
2 deciliter Creme fraiche 18%
-
1 tsk Vanillesukker
-
1 tsk Fintrevet citronskal
-
1 spsk Citronsaft
-
2 stk Pasteuriseret æggehvide
-
50 gram Flormelis
Pynt
-
340 gram Syltet kirsebær
-
2.1 deciliter Fortyndet kirsebærsaft
-
4 blad Husblas
Bund
Smelt smørret.
Smuldr kiksene deri og bland det sammen.
Fordel blandingen i en springform (20 cm i diameter).
Fyld/Fromage
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Rør flødeosten sammen med æggeblommer, cremefraiche, vanilje, citronskal og -saft.
Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved.
Smelt den i en lille skål i vandbad.
Afkøl husblassen lidt og hæld den i ostemassen.
Pisk hviderne stive.
Bland forsigtigt sukker i og vend dem i ostemassen.
Hæld fromagen over kiksene i springformen, og stil flødeostekagen koldt til næste dag.
Pynt/Gelé
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Hæld kirsebærrene til afdrypning i en sigte (gem saften).
Fortynd saften med vand, til der er 2½ dl.
Smelt husblassen i en skål i vandbad og tilsæt kirsebærsaften.
Pynt kagen med kirsebær.
Hæld geléen henover, når den begynder at stivne.
Tip:
Abrikoser fra dåse kan anvendes i stedet for kirsebær.
Kilde: Karolines Køkken
Spørgsmål:
Hvormeget er 200gram flødeost naltural i decileter?
Svar:
Hej Maline :) Der er næsten ingen forskel, men det præcise tal er 2,1 dl, som svarer til 200 g flødeost naturel.
26/09-2022 af William Reippuert
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Indonesisk kyllingenudelsuppe
Partér kyllingen, læg den i en gryde med nok vand til at dække den og tilsæt salt, peberko...
Chokoladelagkage med mandler og jordbær
Forvarm ovnen til 180°C. Smør 2 springforme med smør og drys dem med mel.Bunde: Rør cacaop...
Gammeldags Norsk øllebrød
Gammeldags Norsk øllebrødSkær brød i mindre stykker og læg dem i vandet i 2-3 timer. Husk...