Video: Brunsviger på 30 minutter
Brunsviger på 30 minutterKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
1.2 liter Lunkent vand
-
100 gram Gær
-
100 gram Sukker
-
800 gram Hvedemel
-
100 gram Afkølet margarine
-
150 gram Margarine
-
500 gram Brun farin
-
2 spsk Lys sirup
-
1.1 spsk Sødmælk
-
1 tsk Kanel
Brunsviger - dejen
Rør gæren ud i vandet- tilsæt sukker, mel og smeltet margarine.
Æltes let, til alt er samlet og fordeles jævnt i en stor bradepande.
Tryk dybe huller i dejen ( til sukkermassen)
Dejen er forholdsvis ret blød.
Sukkermasse
Margarinen smeltes i en gryde og røres sammen med farin, sirup, mælk og kanel.
Den varme sukkermasse fordeles jævnt over dejen.
Sættes i en kold ovn - tænd på 200C og bages i 20 minutter.
Hæver meget, så husk en stor bradepande, gerne 33x38 cm. eller deromkring.
Din brunsviger burde nu være klar til servering, velbekomme.
Vidste du at:
I Vendsyssel har bagerne ofte smørkager, som er en brunsviger bagt i et lille aflangt stykke; også kendt som futsko. Den vendsysselske kagemand er foruden slik pyntet med flødeskum. Brunsviger er en gærdej som smøres med en remonce (kaldet snav eller snask) lavet af pudersukker og margarine eller smør, sirup og farin. Remoncen hældes på den hævede gærdej og bages øjeblikkeligt.
Vi har også andre gode opskrifter på brunsviger, for eksempel denne ægte fynsk brunsviger eller denne snaskede brunsviger.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bagt laks med pecannød
Forvarm ovnen til 200°C. Bland sennep, smeltet smør og honning i én skål og bland rasp, ha...
Grillet kylling med urtesmør
Grillet kylling med urtesmørTænd grillen - hvis ikke du har sådan en, kan du også tænde di...
B-52
Hæld forsigtigt de tre ingredienser, i lag, i et shotglas. Kahlua, amaretto og Bailey´s.