Video: Ægte fynsk brunsviger
Ægte fynsk brunsvigerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
300 gram Hvedemel
-
30 gram Sukker
-
30 gram Smør
-
30 gram Gær
-
0.5 tsk Køkkensalt
-
2 deciliter Skummetmælk
-
150 gram Brun farin
-
150 gram Smør
Lun mælken og rør gæren ud heri.
Tilsæt derefter smør og resten af ingredienserne (til og skummetmælk) til dejen.
Ælt dejen længe (gerne i røremaskine) ca 5 min. og lad den derefter hæve i 20 min.
Læg bagepapir i en bradepande og rul dejen ud i bradepanden
(dejen klistrer lidt, men tilfør ikke for meget mel, kun lidt tilhænderne).
Tryk den godt ud i kanterne.
Lad kagen hæve i 20 min.
Remonce: Rør smør blødt sammen med farin.
Tryk en lille rende hele vejen rundt lang dejen, ca 1 cm fra kanten.
Put remoncen på, helt ud til kanten, kun til den lille rende.
Tryk gerne nogle små fordybninger i selve dejen.
Kagen bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 12 - 15 min.
Lad den køle lidt af inden den tages ud af bradepanden, ellers knækker den og fyldet løber ud.
Spørgsmål:
Kan man bruge kanel,istedet for farin
Svar:
Hej, du kan godt bruge lidt kanel som smag, men du kan ikke erstatte sukker med kanel
Mvh Tomas
opskrifter.dk
09/10-2013 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvis din brunsviger skal smage rigtig fynsk, skal der stødt kanel i fyldet.
Svar:
Hej , tak for den oplysning.Jeg tror det kommer lidt an på hvilken egn på fyn det er ?
Mvh Tomas
opskrifter.dk
10/03-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Varm æblekage
Sådan laver du æblekage :Du skal bruge nogle smagfulde æbler med højt syre indhold.Smuldre...
Klassisk broccolisalat
Klassisk broccolisalatBroccolien skæres i lette spiselige stykker, derefter skærer du baco...
Ingefærshot med gurkemeje
Sund ingefærshot med gurkemeje Start med at rense ingefær og gurkemeje og snit fint....