Video: Hjemmerørt mayonnaise (stavblender)
Hjemmerørt mayonnaise (stavblender)Køkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
10 minutter
Antal personer:
-
1 stk Helæg
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Dijonsennep
-
1 tsk Hvidvinseddike
-
1 stk Citron
-
2 deciliter Smagsneutral olie
Hjemmerørt mayonnaise
Ægget slås ud i stavblenderglasset.
Salt, dijonsennep, hvidvinseddike og lidt citronsaft tilsættes.
Olien hældes i til sidst og her er det en god idé ikke at ødelægge æggeblommen, da det kan give lidt problemer, når mayonaisen skal emulgere.
Kom stavblenderen i stavblenderglasset og tænd først, når stavblenderen har ramt bunden af glasset.
Når stavblenderen er tændt, køres den langsomt opad indtil massen er emulgeret.
Nu kan du smage mayonnaisen til med salt, peber og citronsaft.
Nu er din hjemmerørte mayonnaise klar til servering - velbekomme!
Serveringsforslag
Du kan tilføje mange forskellige krydderier eller smage til din hjemmerørte mayonnaise. Prøv fx at tilsætte hvidløg for en lækker hvidløgsmayonnaise eller lidt cayennepeber for en mayonnaise med en smule mere spark.
Spørgsmål:
Kære kok. Vi er nogle stykker der går meget på cafe, og ønsker at finde opskriften på en rigtig god dressing. Der er tale om en "hvidløgs mayonaise/dip". Stort set alle cafeer har den, og den serveres typisk til cafe burger med hjemmelavede fritter. Håber du kan hjælpe os :) PFT
Svar:
Du kan prøve med en hjemmerørt mayonnaise, hvor du skal tilsætte et fed hvidløg.
Jeg har vedhæftet en opskrift.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
28/03-2010 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Makaroni i bradepande med porrer og mandler
Knæk makaronierne midt over og kog dem i rigeligt saltet vand i en stor suppegryde.Efter e...
Gratineret kyllingbryst
Start med at tænde ovnen på 225 grader.Skyl og skær kartoflerne i både, krydder dem med sa...
Tournedos med gorgonzolasauce
Skær mørbraden ud i tournedos på ca. 3 cm tykkelse. Lav en lomme i hver tournedos og kom e...