Video: Bankekød med groft grønt
Bankekød med groft grøntKøkken:
Ingredienser:
Dansk
13
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
3 timer 0 minutter
Antal personer:
-
800 gram Oksekød i tern
-
500 gram Løg
-
7.8 stk Pastinak
-
3.4 stk Gulerod
-
350 gram Kålrabi
-
6 stk Laurbærblad
-
2 tsk Sort peber
-
2 stk Mørkt hvidtøl
-
1 deciliter Hvedemel
-
1 spsk Groft salt
-
50 gram Smør
-
2 spsk Olivenolie
-
1 bdt Frisk persille
Sådan laver du bankekød med groft grønt
Start med at pille løgene og skær dem i skiver fra top til rod. Skræl pastinakker/persillerødder, gulerødder og kålrabi/knoldselleri.
Skær grøntsagerne ud i ensartede stykker på størrelse med tændstikæsker.
Bland grøntsagerne og læg dem sammen med laurbærblade og øl i en stor bradepande eller et ovnfast fad - gerne en stor stegeso.
Skær kødet i tynde skiver og bank det let med kødhammer eller med håndroden.
Bland mel med salt og peber og vend kødskiverne i melblandingen.
Varm halvdelen af smør og olie på en pande, til det er gyldent.
Brun halvdelen af kødet og læg det til side.
Brun derefter resten af kødet på samme måde.
Læg de brunede kødskiver oven på grønsagerne.
Luk fad eller bradepande til med låg eller sølvpapir og sæt i en 175 grader varm ovn ca. 2 ½-3 timer til kødet er mørt.
Slut af med at smag retten til med salt og peber.
Drys evt. med friskt hakket persille ved servering og spis med kartoffelmos eller andet tilbehør.
Opskrifterne er udviklet af Katrine Klinken.
Foto: Henrik Freek
Tips og serveringsforslag til dit bankekød med groft grønt
De forskellige grøntsager der indgår i retten kan selvfølgelig skiftes ud alt efter smag og behag. Har du nogle andre rodfrugter liggende i køleskabet kan du snildt eksperimentere med at putte dem i som erstatning for nogle af de grøntsager der er listet. Retten kan også koges i en gryde ved svag varme. Det forkorter tilberedningstiden med op til en time. Det er dog vigtigt at retten kun står og simrer da kødet ellers vil blive lidt tørt og sejt.
Har du lyst til lidt ekstra som tilbehør ..?
Server eventuelt en lækker kartoffelmos med hvidløg som tilbehør eller giv dig i kast med et hjemmebagt brød. Prøv eksempelvis dette rustikke landbrød. Hver dog opmærksom på at dejen til brødet skal forberedes dagen før så den har tid til at stå og hæve i køleskabet i 15-18 timer inden.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Nougattoppe med karameliserede hasselnødder
Hæld sukkeret på en pande og varm op ved svag varme. Rør først når sukkeret begynder at få...
Lakridsmandler
LakridsmandlerHæld mandler i en skål. Drys lakridsrodspulver ud over dem og bland det godt...
Kanelkage med kærnemælk
Sådan laver du Kanelkage med kærnemælk Smelt 125g af smørret.Det røres nu sammen med sukke...