Video: Bønnesalat med sesam og sprød bacon
Bønnesalat med sesam og sprød baconKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Forret
12
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
400 gram Grønne bønner
-
200 gram Kogebacon
-
200 gram Hvedebrød
-
20 gram Sesamfrø
-
20 stk Cherrytomat
-
1 stk Pære
-
50 gram Brøndkarse
-
1 fingerspids Extra jomfru olivenolie
-
0.5 tsk Havsalt
-
0.5 tsk Sukker
-
1 tsk Hvidvinseddike
-
1 stk Rødløg
Bønnesalat med sesam og sprød bacon
Nip de grønne bønner og blancher dem i letsaltet vand i ca. 1 minut.
Kom dem derefter i en skål isvand, når de er helt kolde tages de op og lægges på et klæde, så de er tørre og klar til brug.
Skær bacon i tern og rist dem på en tør og varm pande.
Skær brødet i store tern og rist dem sprøde sammen med baconen.
Kom brød og bacon på fedtsugende papir.
Skær løg og pære i tynde både og skær brøndkarsen groft.
Dressing: Halver tomaterne og pres dem med en hånd, sådan at både kød og saft kommes ned i en skål.
Tilsæt olie, salt, sukker og eddike, rør hurtigt rundt og lad dressingen stå i 5 minutter.
Anretning: Tag en stor skål og bland det hele sammen med dressingen.
Fordel det på 4 tallerkener og slut af med at drysse sesamfrø ud over hver tallerken.
Tips:
Brug friske råvarer - tomaterne skal være godt modne. Køb et stykke god bacon, gerne et der ikke er pumpet med vand. Spørg din slagter.
Prøv også en af vores andre varianter af bønnesalat, fx Bønnesalat med persille eller Bønnesalat med tomater.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Torske- og hummerhaleterrin
Terrin: Blend alle ingrediencerne (dog ikke æggene) og halvdelen af hummerhalerne. Når...
Knækbrød uden mel og gluten
Sprødt og glutenfri knækbrød Varm din ovn op på 200 grader varmluft og kog vand i e...
Tortilla pandekager
Tortilla pandekagerKom hvedemel, bagepulver, salt og olie i en skål og bland det hele samm...