Video: Kylling med cremet champignonsauce
Kylling med cremet champignonsauceKøkken:
Ingredienser:
Fransk
6
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
50 gram Smør
-
4 stk Kyllingebryst
-
500 gram Champignon
-
1 stk Løg
-
0.75 deciliter Piskefløde 38%
-
0.75 deciliter Cognac
Sådan laver Kylling med cremet champignonsauce
Smelt smørret i en stor pande.
Krydr kyllingekødet med salt og peber.
Steg kødet i smørret, 4 min. på hver side.
Overfør herefter kyllingekødet til en tallerken.
Skær champignonerne og løget i skiver.
Steg dem over middelhøj varme i den samme pande som kødet blev stegt i, indtil champignonerne er brunet (ca. 15 min.).
Tilsæt fløde og cognac og lad det koge ind til saucekonsistens i ca. 10 min.
Læg kyllingekødet tilbage i panden.
Kog videre til kødet er færdigt, ca. 5 min.
Smag til med salt og peber.
Overfør kyllingekødet til tallerkner og fordel saucen over kødet.
Pynt med persille.
Nem måde at servere kylling og champignon
Nogle dage er det bare lidt uoverskueligt at skulle til at begive sig i krig med den helt store anretning til aftensmad. Her kan en ret som kylling med cremet champignonsauce virkelig gøre underværker på humøret. Det er nem ret der ikke kræver de store kokkereringskunster for at blive super lækker.
Tilbehør
Der er mange ting der passer virkelig godt til denne ret. Hvis det skal være simpelt kan du bare koge en pose ris til. Derudover kan du skære nogle kartofler ud (god ide at lægge dem i blød i ca. 30min før du bruger dem) og stege dem på panden sammen med champignonen.
En anden god ide er at lave nogle nudler til, specielt på en asiatisk manér.
Mange andre opskrifter
På vores hjemmeside kan du finde et udvalg på over 4000 opskrifter på alt fra super lækre hovedretter til desserter til en søde tand og farvestrålende cocktails.
Spørgsmål:
Tak for herlige opskrifter - sagt af en vordende storkok(!), der har overtaget køkkenet i en alder af 82! Spørgsmål: Kan jeg anvende dåsechampisser eller kantareller? De sidste har jeg ferske og friske. Vh. Rogers, Skagen
Svar:
Hej Rogers, du kan godt anvende dåsechampignon , men.. det bliver ikke det samme, så er det bedre med friske kantareller
Mvh Tomas
opskrifter.dk
16/08-2011 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
hvad bruges til sauce. mvh. phug
Svar:
Det kunne være denne champignonsauce, som jeg har vedhæftet.
Jeg håber, at den kan bruges
19/10-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Når man ikke ejer eller drikker cognac, er der så et alternativ til det?
Svar:
Hej , du kan bruge whiskey, eller portvin smagen bliver ikke det samme men det smager også godt
Mvh Tomas
opskrifter.dk
11/11-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
jeg har en stor rest ca 2kg kogt kyllingekød tilovers fra julehønsesuppen noget i mindre stykker og noget i store stykker Søger opskrift så jeg får det brugt og ikke kun som tarteletfyld eller i sød sur sovs.
Svar:
Jeg har vedhæftet nogle retter til inspiration...
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
25/04-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Græsk porretærte
Græsk porretærteRens porrerne og skær dem i skiver.Disse sauteres, sammen med karryen,&nbs...
Thailandsk Squashsuppe
Hak ingefær og hvidløg groft. Vask og skær squash. Hak chili og løg.Varm olie i en gryde....
Indbagt rødtunge med kold sauce
Hak fiskekødet i en food-processor, tilsæt lidt salt og kør til farsen bliver sej. Tilsæt...