Video: Glasnudelsalat
GlasnudelsalatKøkken:
Ingredienser:
Asiatisk
12
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
200 gram Glasnudler
-
50 gram Agurk
-
30 gram Cherrytomat
-
4 spsk Fish sauce
-
4 spsk Limesaft
-
1.5 tsk Sukker
-
2 deciliter Frisk koriander
-
1 deciliter Frisk mynte
-
50 gram Tigerreje
-
50 gram Hakket svinekød 8-12%
-
1 liter Vand
-
0.25 stk Løg
Kog vandet op i en gryde.
Når vandet koger kommes nudlerne i.
Kog dem i meget kort tid, ca. 1,5 min.
Dræn vandet fra og læg nudlerne på et skærebræt.
Skær dem i mindre stykker, så de er nemmere at spise.
Læg dem i en skål til afkøling.
Det hakkede svinekød brunes i en gryde med lidt vand i bunden.
Når kødet har taget farve kommes det i skålen med nudlerne.
Rejerne koges kort tid i en gryde med vand og kommes ned i skålen med nudlerne.
Husk at rejer ikke skal have så lang tid, for ellers bliver de seje i kødet.
Hak koriander i grove stykker og brug endelig også stilken, da der er meget smag her.
Dressingen skal nu røres sammen.
Rør fiskesauce, sukker og limesaft og smag til for at ramme den rigtige sur-sød-salt balance efter smag.
Sukkeret skal opløses helt.
Skær tomater i små både, løg i små kvarte tynde skiver og agurkerne i tern.
Hak chilien fint.
Kom grøntsagerne i skålen med kød og nudler.
Hæld dressingen over de andre ingredienser og rør rundt med salatbestik.
Smag endelig til og tilføj mere fishsauce, lime, sukker og chili.
En perfekt sommerret eller som tilbehør eller som et let måltid.
Velbekomme!
Salaten skal spises med det samme når dressingen hældes over. Ellers bliver den kedelig. Glasnudler skal også spises med det samme, og det er ikke godt at opbevare det til næste dag.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Squashpandekager
SquashpandekagerVælg en stor squash og riv den groft på et rivejern. Knug squashkødet fri...
Pocherede æg med spinat
Pocherede æg med spinatHæld vandet i en gryde og skru op for varmen. Når vandet lige knap...
Gås med portvinssauce
Forvarm ovnen til 220°C. Hak gåsens hals i små stykker. Skær 1/3 af løgene samt al selleri...