Video: Oksefilet med madeirasauce
Oksefilet med madeirasauceKøkken:
Ingredienser:
Andet
10
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
1 timer 30 minutter
Antal personer:
-
2 kg Afpudset oksehøjreb
-
1 spsk Olivenolie
-
6 stk Løg
-
5 deciliter Oksebouillon
-
3 deciliter Madeira vin
-
3 deciliter Rødvin
-
4 kvist Frisk timian
-
4 kvist Frisk persille
-
3 kvist Frisk rosmarin
-
1 stk Laurbærblad
Placér en bradepande i midten af ovnen og opvarm ovnen til 220°C.
Gnid stegen med olie, salt og peber.
Steg ovnen i 20 min. i bradepanden.
Skru temperaturen ned til 175°C og placér løgene rundt om stegen.
Bliv ved med at stege indtil et stegetermometer viser 70°C (for rosa kød), ca. 1 time.
Imens blandes ingredienserne til saucen i en gryde.
Bring saucen i kog og lad den koge i 25 min.
Fjern den fra varmen og si urterne fra.
Servér stegen med madeirasauce.
Spørgsmål:
Jeg har inviteret 3 gl. fodboldvenner til middag, vi drenge mødes kl. 16.30, børn og piger kl. 18.30 (13 i alt), hvor vi drenge skal stå klar med maden. Jeg har købt 2 x oksefilet som jeg forventer vi laver med madeirasauce ifølgr jeres opskrift, men hvilken type kartofler syntes I er bedst ?
Svar:
Hej , prøve under tilbehør , under k, kartofelgratin med muskat , prøv den
mvh Tomas
opskrifter.dk
07/02-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Hjemmelavede halloween-karameller
Karameller med valnødder Bland smør, sukker og farin i en kasserolle. Varm det over middel...
Ristede rodfrugter med rosmarin
Placér to bradepander i ovnen: én midt i ovnen, én i bunden. Opvarm ovnen til 200°C.Skær g...
Spidskålssalat med sennepsdressing
Spidskålssalat med sennepsdressingStart med at snitte spidskålen fint. Herefter skræller o...