Video: Arabisk inspireret suppe med tre smage
Arabisk inspireret suppe med tre smageKøkken:
Type:
Ingredienser:
Andet
Forret
20
Tilberedningstid
50 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
1 stk Løg
-
2 stk Hvidløgs fed
-
5.6 stk Kartofler
-
1 stk Porre
-
1 spsk Spidskommen
-
1 tsk Korianderfrø
-
2 spsk Rapsolie
-
0.75 liter Oksebouillon
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Peber
-
0.5 stk Løg
-
1 tsk Ingefær
-
1 stk Søde kartofler
-
1 deciliter Piskefløde 38%
-
1 spsk Rapsolie
-
0.5 liter Grøntsagsbouillon
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Friskkværnet peber
-
0.25 liter Græsk yoghurt
-
1 deciliter Hakket koriander
Koriander yoghurt: Bland yoghurt og korianderblade og lad det trække 1/2-1 time. Kartoffel-porresuppe med spidskommen og korianderfrø: Stød spidskommen og korianderfrø groft. Hak løg og hvidløg groft. Skær porren i skive ca. 1 cm og kartoflerne i grove tern. Varm olien i en gryde og tilsæt spidskommen og korianderfrø og lad det stege et par minutter, tilsæt løg, hvidløg og porre og sauter et par minutter. Tilsæt kartofler og boullion (så det lige dækker grønsagerne) og lad det simre til kartoflerne er møre. Blend suppen og smag til med salt og peber. Sød kartoffelsuppe med ingefær: Hak løget groft, ingefæren finit og skær kartoflen i tern. Sauter løgne i olien i et par minutter, tilsæt kartoffel, ingefær og boullion (så det lige dækker grønsagerne), og lad det simre til kartoflerne er møre. Blend suppen, tilsæt fløden og smag til med salt og peber. Anret suppen i en dyb tallerken med 2/3 kartoffelsuppe, 1/3 Sød kartoffelsuppe og en skefuld af koriander yoghurten. (Det kan gøres rimeligt festligt da de tre ingredienser har hver deres farve, men prøv at bland det så lidt sammen som muligt så man har en chance for at smage supperne hver for sig).
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Gratinerede blåmuslinger
Rens muslingerne og damp dem i en gryde med lidt vand i bunden. Ryst gryden godt. Smelt...
Appelsinsalat med mynte og makroner
Skræl appelsinerne, skær dem i skiver og læg dem i en skål. Sørg for at få saften med. Plu...
Farsgratin med æbler
Svinekødet røres med fløde, rasp, æg, salt og peber. Æblerne skrælles og snittes i tyn...