Video: Chokoladefondant
ChokoladefondantKøkken:
Ingredienser:
Fransk
5
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
2 timer 40 minutter
Antal personer:
-
250 gram Mørk chokolade
-
250 gram Usaltet smør
-
5 stk Æg
-
125 gram Sukker
-
75 gram Hvedemel
Chokoladefondant
Start med at smelte smøren i en gryde på lav varme.
Varmen til gryden slukkes og chokoladen smelte forsigtigt i sammen med smørret.
Rør rundt indtil at chokoladen er helt smeltet sammen med smørret.
Tag en skål og pisk æg og sukker sammen til det har en lys farve, en luftig konsistens og alle sukkerkornene er opløst.
Tilføj chokolade og smør blandingen og pisk det sammen.
Vend derefter hvedemelet i.
Pisk forsat rundt i massen til det hele er rørt godt sammen.
Blandingen kan nu hældes op i 6 velsmurte ramakiner eller silikoneforme.
Du kan også bruge muffinpapir eller bagepapir i formene.
(Jo bedre "slippe evne" formene har jo nemmere er de at få ud senere).
De skal nu stå i køleskabet mindst 2 timer indtil de er klar til at blive bagt ca 12 minutter ved 200 grader.
De tages direkte fra køleskabet til ovnen.
De bages i ca 8-11 minutter.
Bemærk at bagetiden kan variere!
Det er meningen at de skal være bagt præcist så meget at fondanten kan tages ud af formen, og serveres mens den holder formen, men stadig være flydende inden i.
Serveres straks hvor den stadig er varm og friskbagt.
Serveres gerne sammen med en rigtig god vanilie- eller jordbæris og friske hindbær, hvor de forskellige smage supplerer hinanden rigtig godt.
Hertil passer en kaffe også godt til. Evt. en espresso.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Roulader af oksekød
1. Forbered roulader: Placer en skive bacon på hver skive oksekød. Smør et tyndt l...
Fyldte bagekartofler
Vask og tør kartoflerne grundigt. Pak dem ind i folie og bag dem ca. 1½ - 2 timer. Halver...
Sherrykylling
Del kyllingen. Skyl kyllingedelene kort, tør dem med køkkenrulle. Krydr med salt og peber....