Video: Kalvefrikassé med forårsgrønt
Kalvefrikassé med forårsgrøntKøkken:
Ingredienser:
Dansk
17
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
2 timer 0 minutter
Antal personer:
-
1 stk Kalvebov
-
8 stk Gulerod
-
2 stk Porre
-
12 stk Grøn asparges
-
2 stk Salt
-
0 Kalvefond
-
0 Margarine
-
0 Hvedemel
-
2 deciliter Fløde 9%
-
0 Majsstivelse
-
250 gram Ærter
-
0 Porre
-
2 Timiankviste
-
1 Laurbærblad
-
2 stk Frisk persille
-
0 Aspargeskartofler
-
1 bdt Hakket persille
Kom kødet i en gryde med vand, så det dækker.
Kog op og skum suppen og tilsæt salt og evt. lidt kavlefond.
Skræl gulerødder og skær dem i mindre stykker.
Skær porrerne i ringe.
Skær de nederste 3 cm af aspargesene og skær dem i 3-4 cm lange stykker.
Kog grønsagerne hver for sig i noget af suppen, evt tilsat lidt ekstra salt.
Lad kødet koge ca 1 time pr. kilo.
Si noget af suppen, og lad kødet blive tilbage i gryden med resten af væden, mens sovsen laves.
Lav en opbagning af margarine og mel og spæd med den siede suppe.
Kog godt igennem og tilsæt evt mere salt og lidt fløde.
Tilsæt de kogte grønsager og kog op.
Tilsæt evt de kogte kartofler eller server dem ved siden af.
Skær kødet i skiver, læg dem på et fad og hæld noget af saucen over (uden kartofler).
Drys med persille og server resten af saucen ved siden af.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Dampet torsk med blomkål og safran
Skær blomkål i kvarte på langs. Skær hver kvart i skiver (på ca. 1 cm tykkelse) på langs.O...
Ærte og linse salat
Ærte og linse salatVask linserne og kog dem i rigeligt saltet vand sammen med hvidløget i...
Karbonader med purløgsdressing
Sådan laver du karbonader med purløgsdressing Bland kød, estragon, salt og peber. Lad det...