Video: Ovnbagte kødboller med ramsløg, sprøde kartofler og coleslaw
Ovnbagte kødboller med ramsløg, sprøde kartofler og coleslawKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
12
Tilberedningstid
50 minutter
Arbejdstid
25 minutter
Antal personer:
-
500 gram Kartofler
-
1 pakke Hakket svine og kalvekød 8-12%
-
1 stk Finthakket løg
-
1 bdt Ramsløg
-
2.3 spsk Vand
-
1 pakke Gulerod
-
1 stk Hvidkål
-
1 bæger Dijonsennep
-
2.3 spsk Eddike
-
0 Olivenolie
-
0 Havsalt
-
0 Friskkværnet peber
Tænd ovnen på 200 grader, gerne på varmluft.
Skur kartoflerne, kom dem i et ovnfast fad, krydr med salt og peber og vend med lidt olie. Bag dem gyldne og møre ca. 25 min.
Hak løget fint og ælt det sammen med hakket kød, salt, peber, vand/mælk og 2 spsk ramsløg i strimler. Del kødet i 12 og form til små boller. Læg dem på bagepapir i et ovnfast fad og pensl kødbollerne med lidt olie.
Sæt fadet i ovnen til kartoflerne og bag dem i ca. 15 minutter eller til kødet er gennemstegt.
Snit hvidkål meget fint og riv gulerødderne.
Lav dressingen; pisk sennep med 1 tsk salt og 2-3 spsk eddike. Tilsæt olie til en god cremet konsistens. Vend kål og gulerødder med dressingen og smag til. Lige inden serveringen vendes resten af de strimlede ramsløg i.
Server de ovnstegte kødboller med de sprøde kartofler og coleslawen.
Tip: Du kan også fremstille coleslawen med en dressing af yoghurt smagt til med sennep, salt og peber og vendt med ramsløg i sidste sekund.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kage med citronskal
Pisk æg, sukker, vanille og citronskal godt sammen. Tilsæt derefter olie og saftevand. Bla...
Basilikum pesto
Hjemmelavet pesto Start med at hakke lidt basilikum og parmesan og kom det i en minihakker...
Glaseret æbler
Vask og tør æblerne godt. Fjern stilkene og stik en blomsterpind i hvert æble. Kog sukke...