Video: Stegt kalkun
Stegt kalkunKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
5 timer 0 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
1 stk hel kalkun
-
2 stk Æbler
-
2 stk Bladselleri
-
0 Bordsalt
-
0 Peber
-
75 Smør
-
8 Hønsebouillonterning
-
50 Smør
-
0 Fløde 13%
-
0 Hvedemel
Hals og vingespidser hugges eller skæres af.
Koges evt. af til sauce.
Æblerne skæres i både og bladsellerien skæres i mindre stykker.
Kalkunen tørres godt af og gnides ind- og udvendigt med salt og peber og fyldes med æble/selleriblandingen indeni.
Luk til med kødnåle.
Bagefter lægges den på risten over bradepanden med brystet nedad.
Undersiden pensles med halvdelen af smørret og den brunes den ved 225°C i 20 minutter.
Kalkunen vendes og pensles på oversiden med resten af smørret.
Varmen dæmpes til 150°C, bouillon hældes ved, og den skal nu stege i ca. 4 timer.
Øs gerne bouillon op over brystet af og til.
Mærk ved låret om kødet er mørt.
Lad kalkunen hvile 15-20 minutter, inden den skæres for (flottest ved bordet).
Hæld stegeskyen fra, og skum evt. fedt af.
For at lave saucen koges hals, vingespidser, kråse og hjerte og evt. bouillon 1 time.
Si det (det kan gøres i god tid).
Stegeskyen fra kalkunen hældes oveni.
Lad det stå et øjeblik, og skum fedtet af (det lægger sig foroven).
Smørret smeltes, og melet piskes i.
Spæd med skyen, til saucen er tilpas.
Jævn med fløde og kog saucen igennem.
Smag til med salt og peber.
Farv med lidt kulør.
Ønskes en mager skysauce, kan stegeskyen jævnes med majsstivelse i stedet for fløde.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Cremet græskarsuppe
Cremet græskarsuppeSkær kødet ud af græskarret, indtil der er en skal på 1 cm. tykkelse ti...
Indisk linsesuppe
Indisk linsesuppeGrøntsagsbouillonen varmes. Løget pilles og hakkes fint. Smørre...
Gammeldags aspargessuppe
Gammeldags aspargessuppe.Hæld aspargessnitterne til afdrypning. Smelt smørret, kom me...