Video: Arme riddere uden æg
Arme riddere uden ægKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
10 minutter
Antal personer:
-
4 stk Franskbrød
-
2 deciliter Sødmælk
-
60 gram Sukker
-
2 tsk Kanel
-
50 gram Usaltet smør
-
1 spsk Jordbærsyltetøj
Sådan laver du Arme Riddere
Vend franskbrødsskiverne i mælk.
Vend dems straks herefter i en blanding af sukker og kanel.
Steg brødet på begge sider få minutter på panden i let brunet smør.
Server omgående med syltetøj.
Rige riddere:
Vend brødskiverne i mælk og herefter i sammenpisket æg eller i pandekagedej.
Steg dem i smør på panden, drys evt med kanel og sukker og spis syltetøj til.
Mystisk navn til en sød ret
Arme riddere optræder for første gang i danske kogebøger i 1703. Retten er dog ment at stamme fra Frankrig med navnet "Pain Perdu" der betyder tabt brød. Navnet er ment at være opstået da man brugte gamle brødrester til den søde dessert, og deraf blev set som en "fattigmandsret". I england og sverige finder man tilsvarende opskrifter under navnene poor knight og fattiga riddare.
Mange andre desserter og opskrifter
På vores hjemmeside kan du lade dig inspirere af mange andre super lækre (og nemme) desserter, så som vores super lækre og svampede chokoladekage.
Derudover har vi over 4500 opskrifter på alt lige fra fantastiske hovedretter til exotiske cocktails.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Laks med persille
Lav to forme af sølvpapir og smør dem med olivenolie. Læg fisken i formene og drys salt ov...
Chili- og hvidløgsrejer
Fjern hoved og skaller fra rejerne og lad halen sidde. Halver chilierne og fjern frøene. V...
Lammekølle med rodfrugter
Sådan laver du lammekølle med rodfrugter Persillen hakkes og blandes med presset hvidløg,...