Video: Kyllingefrikasse
KyllingefrikasseKøkken:
Ingredienser:
Fransk
10
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
1 timer 20 minutter
Antal personer:
-
1300 gram hel kylling
-
2 liter Vand
-
250 gram Gulerod
-
250 gram Porre
-
70 gram Hvedemel
-
0.5 deciliter Fløde 9%
-
200 gram Asparges snitter konserves
-
250 gram Frosen ærter
-
0 Salt
-
4 deciliter Ris
Kyllingefrikassé
Kyllingefrikassé er en dejlig smagfuld og fyldig ret, der sidder lige i skabet på en god sommerdag.
Derudover formår retten også virkelig at tømme ud i resterne i dit køleskab, såvel som at du undgår madspild, da alle dele af kyllingen kan bruges i opskriften.
Du kan endda bruge skroget af kyllingen til en fond.
Sådan laver du hjemmelavet Kyllingefrikassé
Kyllingen renses, vand og kylling bringes i kog.
Suppen skummes, og salt tilsættes.
Kyllingen koges under låg ved svag varme ca. 1 time.
Suppen skummes flere gange af under kogningen.
Kyllingen tages op og hviler tildækket.
Afmål 6dl kyllingesuppe.
Gulerødder og porrer kommes i suppen og koges i ca. 5 minutter.
Vand og mel piskes til en meljævning.
Sovsen jævnes og koger videre 5-10 minutter.
Fløde, aspargessnitter og ærter tilsættes.
Sovsen varmes igennem og smages til med salt.
Kødet pilles af kyllingen, ben og skind kasseres.
Sovsen hældes over kyllingekødet.
Ved servering drysses retten evt. med hakket persille.
Mange varianter
Det gode ved såden en lys stuvning er at mange af ingredienser kan erstattes af andre, for at opnå forskellige smage i kyllingefrikassén. Fx. kan du med fordel bruge friske asparges, blegselleri, løg, laurbær og mange andre grøntsager og krydderier.
Kombiner med forskellige retter ris og kartofler
Udover at der komme godt med mad på bordet fra kyllingefrikassén, så kan du nemt komplementerer retten med ris, kartofler eller brød. Hvis en normal version af ris og kartofler ikke lige er det du lyster efter kan vi anbefale stegte ris, risotto eller et hav af andre opskrifter til at "spice" dine kartofler op på.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Pasta med dåsetun
Sæt pastaen til at koge. Mens pastaen koger, fremstilles sovsen:Hæld olien fra tun-dåsen i...
Sukkerkringler
Bland mel, vand, salt og margarine sammen. Ælt det godt. Rul dejen ud i ca. 1 cm. tykkelse...
Eggs Benedict
Eggs Benedict til brunchbordet Læg parmaskinken på en bageplade med bagepapir og rist...