Video: Gås Gordon Ramsey style
Gås Gordon Ramsey styleKøkken:
Type:
Ingredienser:
Andet
Hovedret
6
Tilberedningstid
3 timer 0 minutter
Arbejdstid
3 timer 0 minutter
Antal personer:
-
150 gram hel gås
-
200 gram Citron
-
100 gram Appelsin
-
1 tsk Salt
-
2 spsk Femkrydderi
-
2 spsk Flydende honnig
Gåsen ridses i striber, først på den ene led, så på den anden, så der kommer tern i skindet, ikke dybere. Riv skallen af citroner og appelsin, kom det i en morter med salt og 5-krydderi. Gnid krydderblandingen ind i skindet, gerne aftenen før. Giv gåsen 15 min på 250 grader, skru ned på 180 grader og giv den derefter 15 min./kg. Når der er ½ time tilbage, tages gåsen ud, fedtet hældes fra og skindet dryppes med den flydende honning. Skær ned mellem lår og selve gåsekroppen og vrid dem lidt fra hinanden. Dette gør at hele gåsen bliver færdig på samme tid. Gåsen steges færdig. Fjern vingespidserne og læg dem på et fad. Vrid lårene helt fra i leddet og læg dem til side. Skær brystkødet næsten lodret ned fra siden og ind. På den måde får alle skiver en del af skindet. Arranger skiverne hen over vingerne på fadet. På samme vis med lårene. Kan serveres med råstegte kartofler og blancheret broccoli.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Alabama slammer
Alle ingredienser rystes til koldt i en rustfri shaker og hældes op i et rocksglas med ist...
Mad-boller
Gæren opløses i det lunkne vand, de øvrige ingrediense tilsættes og dejen røres/æltes smid...
Rosmarinmarinerede lammekoteletter
Bland peber, hvidløgspulver og salt i en lille skål. Tilsæt finthakket rosmarin, timian og...