Video: Andeconfit med linser
Andeconfit med linserKøkken:
Ingredienser:
Fransk
9
Tilberedningstid
48 timer 0 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
800 gram Rå andelår
-
4 stk Hvidløg
-
4 stk Timiankviste
-
2 stk Laurbærblad
-
2.5 kg Svinefedt
-
1.5 deciliter Vand
-
2.5 deciliter Hønsebouillon
-
300 gram Grønne linser
-
2 spsk Frisk persille
Start med at gnide andelårene med salt og peber og læg dem i i et dybt fad.
Tag 1 fed hvidløg, 1 kvist timian samt et laurbærblad og fordel på hvert lår.
Lad det stå tildækket natten over.
Næste dag smeltes andefedtet og koges herefter.
Lad alle urenheder falde til bunds og sigt det.
Del lårene i over- og underlår og kom stykkerne ned i fedtet sammen med hvidløg, timian og laurbærblad.
Bring det i kog og skru ned og lad det simre uden låg ca. 2½ time.
Læg herefter anden i et fad og si fedtet fra gryden henover til kødet er dækket af fedt.
Lad det køle af til fedtet er stivnet. Stil dem på køl i min. 24 timer eller op til 3 uger.
Tag anden ud af køleskabet og forvarm ovnen til 230 grader.
Skyl linserne grundigt og kog dem i vand tilsat salt i ca. 25 min. eller efter anvisningen på pakken.
Mens linserne koger tages andelårene op af fedtet og lægges med kødsiden nedad i en bradepande.
Lad det stege i ovnen i ca. 15 min.
Når linserne er kogt hældes de over i et dørslag.
Kom linserne tilbage i en gryde og kom bouillonen i og lad det koge op.
Kom persillen i og smag til med salt og peber.
Anret linserne på varme tallerkener med anden ovenpå.
Spørgsmål:
Har du en god opskrift på Confit de canard, lavet på en hel and. Jeg har lavet det engang, men kan ikke finde opskriften.
Svar:
Normalt laves confit de canard af andelår men du kan selvfølgelig godt bruge andre stykker fra anden.
Prøv evt. denne franske opskrift:
mvh
Esben
Opskrifter.dk
28/01-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bagte tomater med parmesan
Bagte tomater med parmesan Start med at skylle de 6 store modne tomaterne og del dem...
Kalvemørbrad i hvidvin
Kalvekødet skæres i tynde skiver á ca. 80 - 100 gram - bank dem så flade som muligt. Læg e...
Chokoladeroulade
Smør(ca. 75 g) røres med sukker og æg piskes i ét ad gangen. Sigt mel, kakao og bagepulver...