Video: Blomkålsgratin med sprødt låg
Blomkålsgratin med sprødt lågKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
12
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
150 gram Pasta penne
-
600 gram Blomkål
-
2 spsk Olivenolie
-
2 stk Finthakket løg
-
2 stk Hvidløgs fed
-
80 gram Usaltet smør
-
4 spsk Hvedemel
-
1 liter Sødmælk
-
200 gram Revet parmesan
-
30 gram Frisk basilikum
-
5 stk Toastbrød
-
50 gram Usaltet smør
Ovnen forvarmes til 180 grader. Pastaen koges mør i rigeligt, spilkogende vand. Vandet hældes fra og pastaen stilles til side. Blomkålsbuketterne dampes til de er netop møre. Olivenolien opvarmes på en tefalpande. Løg og hvidløg sauteres ved middel varme til løget er klart. Blandes sammen med blomkålsbuketterne i en røreskål. Smørret smeltes i en stor gryde. Melet røres i og massen koges kort igennem. Mælken piskes i ad flere omgange. Rør konstant til saucen er tyknet. Gryden tages af blusset og der tilsættes basilikum samt 125 g af parmesanosten. Til sidst tilsættes blomkål, pasta og løg og der røres omhyggeligt. Blomkålsblandingen hældes over i et ildfast fad. Brødet skæres i store terne og vendes i smeltet smør. Fordeles over blomkålsblandingen. Drys med den sidste parmesan. Bages i 35-40 min til overfladen er gylden
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Sprøde butterdejssnitter med røget laks
Forvarm ovnen til 225°C. Skræl rødløget og skær det i både. Skær butterdejen i passende...
Car Crash
Hæl al likøren over to isterninger i et collinsglas. Tilsæt juice og til sidst grenadinen....
Græske frikadeller
Sådan laver du Græske FrikadellerHak soltørrede tomater, feta og basilikum. Hak eller blen...