Video: Oksekødspie
OksekødspieKøkken:
Ingredienser:
Andet
14
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
50 minutter
Antal personer:
-
500 gram Oksefars
-
1 pakke Butterdej
-
1 spsk Olie
-
1 stk Finthakket løg
-
3 stk Finthakket hvidløg
-
1 stk Porre
-
1 stk Citronsaft
-
250 gram Champignon
-
1 deciliter Oksebouillon
-
1.2 deciliter Creme fraiche 18%
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Friskkværnet peber
-
100 gram Revet ost
-
1 stk Æg til pensling
Beklæd en smurt tærteform med udrullet butterdej (se note 1).
Prik den med en gaffel og bag den i en forvarmet ovn ved 180 grader i 15-20 minutter.
Svits hvidløg, løg squash, champignon og porre i lidt olie - krydr med salt og friskkværnet peber - tag det op.
Svits farsen, tilsæt krydderier, salt og friskkværnet peber og lad det stege til det bliver grynet.
Kom løgblandingen tilbage i farsen og varm det hele igennem.
Kom resten af ingredienserne i (undtagen osten) og lad det koge sammen til det bliver en sauce, jævn den evt. hvis det er for tyndt.
Hæld saucen på den forbagte bund og kom evt. revet ost på.
Rul endnu et stykke butterdej ud og læg det ned over som låg, det skal helt ned og røre bunden, så den ligesom bliver tæt.
Prik hul i låget et par steder og pynt med evt. rester af butterdejen.
Det hele pensles med sammenpisket æg og den sættes i ovnen ved 180 grader i endnu ca. 20 minutter, til overfladen er gylden, sprød og bagt.
Note 1: Jeg købte en stor pakke butterdej, hvor der lå 2 store plader rullet sammen og det var en passende portion til min lille bradepande.
Jeg blev nødt til at bruge en bradepande, fordi vi ingen tærteform har i denne lille hytte........
Hvis der bruges de små butterdejsplader, skal der bruges 2 til bund og 2 til låg.
Læg de optøede butterdejsplader lidt ind over hinanden (husk at pensle samlingen med sammenpisket æg), så det "limes" sammen.
Rul dem ud til passende størrelse.
Gør det samme til låg og brug den sidste plade til at lave lidt pynt med (det ser rigtig godt ud når den er bagt).
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Hjemmelavet varm cacao
Bland cacao, sukker og salt i en kasserolle. Hæld kogende vand over. Bring det hele i kog...
Kalkunrisotto med spinat og vilde svampe
Opvarm boullionen. Hak løg og hvidløg og steg det i en gryde med olivenolie. Tilsæt ris og...
Smørstegt kylling med timian
Opvarm en stor pande over middel varme. Steg kyllingebrysterne gyldenbrune.Tilsæt smørret...