Video: Blød og mørk Guanaja
Blød og mørk GuanajaKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
25 minutter
Arbejdstid
25 minutter
Antal personer:
-
200 gram Mørk chokolade
-
100 gram Usaltet smør
-
7 stk Æggehvide
-
100 gram Sukker
-
8 stk Æggeblomme
-
1 spsk Revet appelsinskal
-
1 spsk Fintrevet citronskal
-
0.5 deciliter Hvedemel
Smør en springform (ca. 24 cm i diameter) godt med smør.
Hæld sukker i, drej formen rundt og hæld det overskydende sukker væk.
Stil formen til side.
Smelt chokolade og smør sammen til ca. 50°.
Pisk æggehviderne med sukker - til de danner bløde toppe.
Tilsæt æggeblommerne og en smule af de piskede æggehvider i den første blanding.
Tilsæt derefter resten af æggehviderne, appelsin- og citronskal og det sigtede hvedemel.
Vend det hele sammen med en gummidejskraber.
Hæld dejen i springformen og bag den midt i ovnen ved 160 grader i ca. 35 minutter.
Server denne kage varm med enten en chokoladesauce eller en klassisk creme chantilly.
Tips:
Den kage har en helt speciel konsistens.
Her bruges Guanaja 70%.
Den består af sorten Criollo, som tilfører den syrlighed.
Dernæst Trinitario og til sidst Forasteros for at give smagen tyngde.
Kagen har en smule citronskal i sig og skal kun følges af enten en chokoladesauce eller iskold creme chantilly.
Pas på at kagen ikke får for meget.
Hellere for lidt end for meget.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Italiensk brød med cherrytomater
1.Opløs gær i vandet 2.Tilsæt sukker, salt, durum- og hvedemel og ælt dejen sammen til en...
Grillet laks med grønne asparges og sennepsdressing
Laksestykkerne pensles på begge sider med olivenolie, citronsaft, salt og peber. Lad dem t...
Kornsalat med æble og hasselnødder
Kornsalat med æble og hasselnødderStart med at lave dressingen, som består af revet citron...