Video: Satayspyd af oksefilet og andebryst med dip og knas
Satayspyd af oksefilet og andebryst med dip og knasKøkken:
Ingredienser:
Asiatisk
14
Tilberedningstid
50 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
200 gram Oksefilet
-
200 gram Andebryst
-
2 stk Modne tomater
-
0 Spidskommen
-
0 Chili
-
2 spsk Skovsyre
-
2 deciliter Creme fraiche 18%
-
1.4 tsk Groft salt
-
0 Friskkværnet peber
-
100 gram Usaltede jordnødder
-
75 gram Græskarkerner
-
25 gram Sesamfrø
-
1.4 tsk Groft salt
-
0 Friskkværnet peber
Skær de to slags kød i mindre stykker (ca. 1½ x 1½ x 10 cm) og sæt dem på træspyd, som har ligget i vand (ca. 30 min) - for at undgå, at træet brænder.
Steg spyddene ca. 3 min. på hver side i, fx en grillpande.
Tomat/chilidip: Snit et kryds i bunden af af de friske tomater.
Sænk dem i kogende vand og blanchér dem - til skallen begynder at løsne sig.
Kom dem hurtigt i koldt vand og lad dem afkøle.
Fjern skallen og skær tomaterne i kvarte og befri dem for kerner.
Hak tomatkødet fint og tilsæt spidskommen og chili. Smag til.
Skovsyredip: Rør skovsyrebladene i cremefraichen sammen med salt og peber. Smag til.
Nøddeknas: Hak jordnødderne groft og rist dem på en tør pande sammen med græskarkerner og sesamfrø - til blandingen er gylden.
Tilsæt salt og peber og smag til.
Vend evt. de stegte kødstykker i nøddeknaset og server dem straks.
Tip: Hvis man bruger kød, som har tendens til at blive sejt, kan man skære det i tynde skiver og folde det som en harmonika på træspydet.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Havregrynskugler med Rom
Alle ingredienserne blandes sammen, er det for tørt tilsættes mere kaffe eller er det for...
Bagte kastanier
Lav et kryds øverst i kastanjerne med en lille kniv, og stil dem i et fad med havsalt. Ba...
Chokoladekaramel med creme fraiche
Smør et ovnfast fad.Bland creme fraiche, sukker, sirup og smør i en gryde. Bring det i kog...