Video: Nøddetærte med flødeskum
Nøddetærte med flødeskumKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
8
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
100 gram Hasselnød
-
2 stk Æg
-
70 gram Sukker
-
1 tsk Bagepulver
-
50 gram Hvedemel
-
2.5 deciliter Piskefløde 38%
-
100 gram Mørk chokolade
Pynt
-
0 Hasselnød
Nøddertærte bund:
Hasselnødderne ristes på en pande ved 170°C i 10 minuter.
Lad dem køle af, og så blend dem i en blender eller food processor.
Gem eventuelt nogle ristede hasselnødder til pynt.
Pisk æg sammen sammen med sukker indtil det er helt luftigt.
Sigt mel og bagepulver ned i, og vend det forsigtigt.
Kom til sidst hasselnødderne i.
Dejen bages i en smurt bageforme ved 170°C i 15 minutter.
Bunden afkøles, og skæres derefter ud i ligestore stykker til at bygge lag.
Størrelsen af stykkerne afhænger den ønskede højde.
Nøddetærte fyld og sammensætning:
Piskefløden piskes til flødeskum.
Chokoladen hakkes fint.
Tærten bygges ved at arrangere først nøddebund, så flødeskum, og så chokolade.
Lagene gentages, og til sidst pyntes toppen med de levnede ristet hasselnødder.
Denne nøddetærte indeholder den perfekte kontrast af blød bund, luftig flødeskum, og sprøde nødder og chokoladestykker. Nøddetærten passer godt ind til det italienske køkken, og er den perfekte søde slutning efterfølgende en spaghetti ret eller hjemmelavet pizza.
Nøddetærte kan også laves på andre slags nødder, ligsom valnødder, mandler, eller pekannødder. Chokoladen kan skiftes ud for karamelsovs, som ville give en nøddetærte med en anden smag.
Soya- eller havrebaseret piskbar produkter kan bruges i stedet for fløde, i tilfældet at mælkeprodukter ikke kan tåles.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Råstegte kartofler
Sådan laver du råstegte kartoflerSkyl kartoflerne og skræl dem. Skær dem i terninger. Lad...
Nougatis med orange
Kom sukker og appelsinsaft i en gryde og varm det langsomt op over svag varme, til sukkere...
Oksekebab med rissalat
Oksekebab: 1. Rør en fars af kød + krydderier. 2. Lad farsen hvile 20 min. 3. Rul farsen...