Video: Skorzonerrod
SkorzonerrodKøkken:
Ingredienser:
Andet
5
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
0.4 kg Skorzonerrod
-
2 stk Porre
-
1 spsk Olivenolie
-
1 knsp Salt
-
1 knsp Peber
Sådan laver du skorzonerrod
Vask skorzonerrødderne grundigt og sørg for at fjerne al jorden.
Skær derefter enderne af.
Del dem op i stykker således at de passer ned i en stor gryde.
Kog dem i letsaltet vand i ca. 8 minutter eller til de er møre.
Imens skæres porerne i splitter og koges for sig i 1 minut.
Køl skorzonerrødderne hurtigt af under koldt vand og "smut" skrællen af.
Skær dem i tynde splitter og rist dem gyldne i olivenolie eller rapsolie.
Tilsæt de forkogte porreringe og smag til med salt og peber.
Velbekomme!
Hvad er en skorzonerrod?
Skorzonerrod gror vildt i Syd- og Mellemeuropa og kan derfor være svær at opstøve i de danske supermarkeder.
Som navnet måske afslører, så er skorzonerrod en rodfrugt og anses som værende en vintergrøntsag. Dens smag kan bedst sammenlignes med en asparges med en snert af nødder. Derfor er roden også refereret til som aspargesrod.
Serveringsforslag til skorzonerrødder
Skorzonerrod kan serveres til en lang række kødretter, supper og kan også bruges i salater. Hvad med at lave en enkel grøn salat og pifte den op med at tilføje skorzonerrod? Du kan også servere roden som tilbehør til torsk i ovn.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Blomkålsris
Blomkålsris Skyl blomkålen under vandhanen og lad den dryppe af. Riv både blomkålshovedet...
Chipotle tomat salsa
Start med at pille kernerne ud af chilierne og put "skallen" i en lille skål. Hæld så det...
Ægte croissanter
Ægte croissanterStart med at lune 1.5 deciliter sødmælk, så det er fingervarmt. Gøren skal...