Video: Solæg
SolægKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
40 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
10 stk Æg
-
2 stk Løg
-
4 spsk Salt
-
1 liter Vand
Tilbehør
-
0 Tabasco
-
0 Eddike
-
0 Sennep
-
0 Engelsk sauce
Sådan laver du solæg
Kog vand og salt op med løgskaller.
Læg æggene i og lad dem koge i 20 minutter.
Behold kogevandet, men tag æggene op og skyl dem i koldt vand.
Knus skallen på æggene let, så det slår revner.
Læg æggene i et sylteglas, og hæld vandet, de blev kogt i, henover.
Denne lage skal dække æggene helt.
Lad æggene ligge i mindst 3 dag, før du serverer.
Æggene kan holde 2-3 uger.
Sådan serverer du solæg
Nu bliver det festligt.
Pil æggene, halvér dem og tag blommen ud.
I hulrummet kommer du tabasco, eddike, sennep og engelsk sauce.
Halvér blommen og læg dem med toppen opad i hulrummet.
Spis det halverede æg med fyld i én mundfuld.
God appetit.
Solæg
Her er vi virkelig ude i en egnsret af de helt klassiske: solæg fra Sønderjylland. Idéen om at lade hårdtkogte æg trække i en lage i længere tid kender man til flere steder i verden. Herhjemme i Danmark spiser vi dem på ovenstående facon. Måske har du aldrig prøvet denne delikatesse før, i så fald er det bare at kaste sig ud i det. Servér dem evt. til påske- eller julefrokosten.
Flere idéer til påskefrokosten?
Vi har bl.a. opskrifter på påskelam, tarteletter og gravad laks, som du kan sætte på påskebordet sammen med solæggene.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Ratatouille nem
RatatouilleSkær alt i ca 2 x 2 cm stykker, hak dog hvidløg og chili lidt finere. Sauter ch...
Franskbrød
Sådan laver du franskbrød Udrør gæren med ½ dl vand. Smelt fedtstoffet, hæld den kolde mæl...
Svinemørbrad i rosmarin
Den friske rosmarin skylles og bladene plukkes af. Hak dem groft. Mørbraden rulles i hakke...