Video: Krydret boller i karry
Krydret boller i karryKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
26
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
500 gram Hakket oksekød 8-12%
-
1 stk Finthakket løg
-
1 stk Hvidløgs fed
-
1 stk Æg
-
1 deciliter Rasp
-
1 deciliter Finthakket bredbladet persille
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Peber
-
2 spsk Olivenolie
-
1 tsk Garam masala krydderi
-
1 tsk Paprika
-
1 tsk Spidskommen
-
1 tsk Gurkemeje
-
1 stk Ingefær
-
1 deciliter Bouillon
-
1 deciliter Madlavningsfløde 8%
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Peber
-
1 stk Skalotteløg
-
1 stk Hvidløgs fed
-
4 deciliter Basmatiris
-
1 tsk Revet ingefær
-
1 tsk Gurkemeje
-
6 deciliter Hønsebouillon
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Peber
Rispilaf: Sauter skalotteløg i lidt olie, uden at de tager farve. Tilsæt hvidløg, ris samt ingefær, og rør det hele godt sammen. Hæld hønsebouillon over, tilsæt gurkemeje, og lad det simre 15 minutter ved middel-varme, til væden er fordampet. Smag til med salt og peber. Boller i karry: Rør kødet sammen til en fars med løg, hvidløg, æg, rasp, persille, salt og peber. Form farsen til ca. 28 små kødboller, og brun dem 4 minutter i olie på en pande. Ryst jævnligt panden, så de forbliver runde. Kom alle krydderierne på panden sammen med kødbollerne, ryst og rist grundigt 1-2 minutter. Tilsæt bouillon samt madlavningsfløde, og lad det simre 10 minutter. Smag til med salt og peber. Server kødbollerne med ris og grønsager.Tips: Garam Masala, paprika, spidskommen, gurkemeje og ingefær kan evt. erstattet af en Pataks karrypasta eller madras karry. Tilberedningstid: 30 minutter.
Vin - Mosbacher Riesling Trocken - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Weingut Georg Mosbacher, Pfalz, Tyskland, Type: Hvidvin Normal stk. pris v/køb af 6 flasker 125,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeVin - Mosbacher Riesling TrockenFlere år i træk har anmelderne været helt ope at ringe over kvaliteten i denne "basis" Riesling fra Georg Mosbach... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Citrusmarinade
Skær hvidløget i tynde skiver. Svits hvidløget i olivenolien over svag varme, indtil det b...
Chili con carne med svin og knoldselleri
Læg bønnerne i blød natten over. Kog dem næste dag i rigeligt nyt vandeller grønsagsbouil...
Dyregryde med champignon
Skalotteløgene gives et opkog. Skylles efterfølgende i koldt vand og pilles. De skrællede...